Reservesleutel kwijt? Verzekering komt niet tussen!

maandag 19 juni 2017 - 08:03
In heel wat autodiefstalverzekeringen staat in de kleine lettertjes dat je je reservesleutel moet tonen als je wagen gestolen is.
Kan je dat niet, dan komt de verzekering niet tussen. Dat is om fraude te voorkomen. Je zou je auto kunnen verkopen mét reservesleutel en je auto aangeven als gestolen. Dan strijk je onterecht de verzekeringspremie op.

De voorwaarde staat niet in elke polis, want er is geen modelpolis bij een diefstalverzekering. De voorwaarden verschillen dus van polis tot polis. Maar de voorwaarde om je reservesleutel te tonen, is wél gebruikelijk. 

Dus ben je je reservesleutel kwijt: vervang je sloten of vraag een nieuwe code aan. Dat is sowieso veiliger (je weet nooit wie je sleutel gevonden heeft). Heb je maar 1 autosleutel, omdat je er bv maar 1 gekregen hebt toen je een tweedehandswagen kocht, meld dat dan aan je verzekeraar. 

Inboedel niet verzekerd!

Wordt je wagen gestolen, weet dan dat de inboedel niet verzekerd is. Ook toebehoren die je op je auto gemonteerd hebt, zijn niet verzekerd. 

De inboedel kan wel apart verzekerd zijn als het bv gaat over dingen die deel uitmaken van je inboedel in je huis. Het kan zijn dat die wel verzekerd zijn op verplaatsing. Maar ook daar zijn heel wat voorwaarden aan verbonden die verschillen van polis tot polis. Dus als je met je halve inboedel in je auto op reis gaat, check dus goed wat je polis dekt!

Discussie met de verzekering? 

Heb je een discussie met je verzekering, dan kan je terecht bij de klachtendienst. Elke verzekering heeft zo'n klachtendienst. Je vindt alle info daarover op deze website.

Of je kan terecht bij de ombudsdienst voor de verzekeringen op deze website
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!