Samir stelt voor: funky fruit, met dank aan de LaserPecker Pro

dinsdag 19 november 2019 - 10:01
Elke dinsdag stelt Samir Korbi je de nieuwste en hipste gadgets voor die het leven nét iets makkelijker kunnen maken. Deze week houdt hij het gezond met funky fruit, hippe loopschoenen en een ultra moderne zwemcoach.

LaserPecker Pro, maakt fruit funky

Een industrieel lasertoestel wordt al jaren gebruikt door tal van producenten. Dankzij de laser technologie kan je bijna elk materiaal van een unieke opdruk voorzien. Of het nu gaat over een merknaam, een logo of een marketingboodschap. De laser brandt de letters feilloos in het materiaal. 

De producent van de LaserPecker Pro wil de technologie nu ook beschikbaar maken voor huis-tuin- en keukentoepassingen. De LaserPecker Pro is een compacte laser waarmee je boodschappen kan branden op alle soorten materialen. Denk aan je portefeuille of een kastje dat je wat wil pimpen. Je kan de technologie zelfs gebruiken om een stuk fruit van een boodschap te voorzien. "Een appeltje voor de dorst' bijvoorbeeld. Of "Gaan met die banaan." 

De producent probeert op dit moment via het crowdfundingplatform Kickstarter genoeg geld bij elkaar te krijgen om de schoenen te maken.  

E-sneakers, een beeldige sportschoen 

Gewone schoenen met veters of velcro. Dat is voor Samir Korbi veel te simpel. Gelukkig voor hem bestaan er binnenkort misschien schoenen die net dat tikkeltje extra hebben. Hij heeft het dan niet over de populaire kinderschoenen met ingebouwde lampjes. De E-sneaker gaat nog een stapje verder met een ingebouwd beeldscherm! 

Langs de voorkant zien de E-sneakers eruit als gewone schoenen. Maar aan de achterkant en de zijkanten zit er een beeldscherm waarop je verschillende beelden kan afspelen. Je kan op die manier reclame maken voor je favoriete voetbalploeg of voor de slagerij in je dorp.

Het klinkt als een waanzinnig idee. En misschien wordt het nooit meer dan dat. De E-sneaker zit nog maar in de testfase. De producent probeert op dit moment via het crowdfundingplatform Kickstarter genoeg geld bij elkaar te krijgen om de schoenen te maken.  

Galerdo, de zwemcoach van de toekomst

Als je baantjes zwemt, is het moeilijk om in te schatten hoe goed je zwemt. Met de Galerdo is dat verleden tijd. Het is de eerste tracker die je zwemprestaties in de gaten houdt.

Je schuift de Galerdo gewoon onder je badmuts of onder je zwembril. Het ding meet en analyseert je zwemstijl in real-time. Op die manier kan de Galerdo berekenen hoeveel slagen je per minuut zwemt, hoe ver je zwemt en hoeveel baantjes je trekt. 

De Galerdo meet niet alleen hoe goed en hoe ver je zwemt. Dankzij de ingebouwde bot-geleiding technologie kan je de informatie ook horen tijdens het zwemmen. Niet via je oren maar via vibraties van je achterhoofd. 

Als je dat wil, kan je met de Galerdo ook muziek afspelen tijdens het zwemmen. 

Het ding klinkt als een geweldige uitvinding voor al elke zwemmer die z'n prestaties wat wil opkrikken. Maar 't is afwachten of de Galerdo ooit echt op de markt komt. Ook voor deze uitvinding probeert de producent op dit moment geld bij elkaar te krijgen via het crowdfundingplatform Kickstarter. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!