Samsung Powerstick Pro, niet voor grote schoonmaakbeurten

donderdag 14 maart 2019 - 08:44
Uit een onderzoek van Samsung blijkt dat de Belg zich tijdens het stofzuigen ergert aan de draad en het gebrek aan flexibiliteit. Daarom creëerde het merk de Powerstick Pro, een draadloze stofzuiger die 40 minuten meegaat en die vlot in alle hoekjes beweegt. Even handig als het klinkt? Luisteraar Sofie uit Liedekerke doet voor mij de test.

De Powerstick Pro is een high-tech steelstofzuiger. Hij komt met verschillende borstelstukjes en er zitten ook extra flexibiliteitsvormen bij. Er zijn geen filterzakken meer nodig wat goed is voor het milieu. De richtprijs van de stofzuiger is €499. "Vrij duur voor een stofzuiger", zegt testkandidate Sofie. "Het toestel heeft een enorme zuigkracht. Hij werkt met twee standen: een normale en een turbo".

Draadloos, beter?

Hij werkt draadloos op een batterij die ongeveer 40 minuten meegaat. "Veel te kort", aldus Sofie, "Wanneer je het hele huis moet poetsen, ben je al snel meer dan 40 minuten kwijt". De batterij moet ook zo'n 5 uur laden. "Het is eerder handig om een klein ongelukje mee op te stofzuigen dan echt te poetsen".

De stofzuiger is heel zwaar eens de batterij ingeklikt is. "In het reclamespotje zie je een dame heel vlot de bovenkant van de kast stofzuigen, maar die dame moet wel heel sterke armspieren hebben", zegt Sofie. 

Handig wanneer je op een appartement woont, maar niet in een huis!

Sofie, testkandidate

+

  • Heel flexibel
  • Milieuvriendelijk want er zijn geen filterzakken nodig
  • Goede zuigkracht

-

  • Heel zwaar wanneer de batterij erin zit
  • Duur
  • Lange oplaadtijd 
  • Wisselstukken kan je niet vergroten

Gemengde score

"Mocht ik op een appartement wonen, zou ik de stofzuiger een 8/10 geven. Maar in een huis is hij minder bruikbaar, daarom een 6/10", aldus Sofie. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!