Stoffenwinkel: “Het was een echte overrompeling, gelukkig is het nu wat rustiger”

zaterdag 30 mei 2020 - 14:07
Stoffenwinkel Mandemie
Stoffenwinkels zijn intussen een maand open, nog een week langer dan de anderen. Sven Pichal polst bij Mieke Clauwaert van stoffenwinkel Mandemie naar hoe het bij haar allemaal verlopen is.

"Toen we opengingen was het een echte rush. We hadden ook al heel veel stof verkocht per mail en online. Intussen is het wel wat kalmer. Gelukkig, denk ik bijna, want het is inderdaad wel heel erg druk geweest. Het was ook voor ons moeilijk om nog extra stof te vinden bij leveranciers. Elastiek is even een probleem geweest. Er was op voorhand al zo veel vraag naar. We wisten dat we met een paar honderd meter niet zouden toekomen. Gelukkig hebben wij bij een fabriek in Noord-Frankrijk een paar duizenden meters kunnen vastkrijgen. ’t Was een echte overrompeling."

Iedereen zal intussen zijn of haar mondmasker wel gemaakt hebben. “De meesten dachten met één of twee maskers toe te komen. Maar ze komen nu toch vaak terug voor wat extra stof om er wat meer te maken. Er is nog steeds veel vraag naar.”

Sommige klanten moeten we een beetje sussen, maar ze gedragen zich zeker.

Stoffenwinkel Mandemie

"Soms klanten een beetje sussen"

"Er mogen drie personen tegelijkertijd in de winkel binnen. Alles voor de mondmaskers hebben we aan het begin van de winkel geplaatst. Zo zijn klanten die enkel daar iets van nodig hebben snel binnen en buiten. De andere klanten helpen we achteraan de zaak verder, daar staan twee snijtafels. De klanten gedragen zich zeker. Nu en dan maakt er eens iemand een opmerking over een kindje dat mee komt met een klant. Dan is het aan ons om een beetje te sussen en het uit te leggen."

Hebben de mensen nu de smaak van het stikken en naaien te pakken? "Ik denk het wel. Ik hoop het! De naaimachines hebben ook goed verkocht. ’t Zou jammer zijn dat die gewoon weer in de kast zouden verdwijnen." Misschien wel een ideale tijdsbesteding voor tijdens die zomervakantie in eigen land.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!