Te koud of te warm? Deze armband brengt je zo weer op temperatuur

dinsdag 26 november 2019 - 08:30
De Embr Wave-armband lijkt op een smart watch
Samir Korbi speurt elke week het internet af op zoek naar handige gadgets. Deze week vond hij onder andere deze veelbelovende ‘persoonlijke thermostaat’.

Wave-armband

Gevoelstemperatuur is voor iedereen verschillend. Voor de één is 20 graden te warm, een ander zit bij die temperatuur te rillen van de kou.

De makers van de Embr Wave hebben daar naar eigen zeggen iets op gevonden. Hun armband is een persoonlijke thermostaat die temperatuurgolven door je lichaam stuurt.

Het toestelletje lijkt op een smart watch en biedt je 2 mogelijkheden: de blauwe knop zorgt voor een verkoelende golf, de rode stuurt een warme gloed door je lichaam. De ontwikkelaars vergelijken het met ‘de verfrissende kilte van een koud glas water, of de troostende warmte van een hete mok.’

De armband verandert dus niet de temperatuur in je omgeving, maar wel hoe jouw lichaam de temperatuur aanvoelt. Het apparaat houdt dat gevoel volgens de makers ook in stand door de golven een tijdlang te blijven herhalen.

De adviesprijs van de armband is 299 dollar (ongeveer 270 euro) exclusief verzendingskosten. Hier lees je er meer over de Embr Wave.

Programmeerbare klop-knop

Knocki, ongeveer zo groot als een hamburger

'Knocki' is een toestelletje dat volgens de uitvinder elke oppervlakte ‘smart’ kan maken.

Het bakje heeft de grootte van een hamburger. Je kunt het op verschillende ondergronden bevestigen. Het toestel reageert op geklop, en je kan het programmeren om elke handeling uit te voeren die je maar wil (zolang die programmeerbaar is natuurlijk).

Stel: je deurbel is kapot. Dan hang je de Knocki aan je voordeur en stel je hem zo in dat je een melding krijgt op je smartphone als iemand erop klopt.

Of je legt hem op je koffietafel en laat hem je tv aanzetten met een tikje, zonder dat je je afstandsbediening hoeft te zoeken.

Je kunt Knocki zelfs verschillende commando’s leren, of met één commando een hele lijst taken laten uitvoeren. Met 1 klop schakel je bijvoorbeeld de staande lamp aan, 2 klopjes doen de rolluiken naar beneden en zetten de radio aan, enzovoort…

Je hebt er volgens de maker zelfs geen smartphone voor nodig. Als het ding echt doet wat de producent beweert, kan het dus bijvoorbeeld ook een handig hulpmiddel zijn oudere, minder mobiele mensen.

De Knocki kost 99 dollar (zo'n 90 euro) per stuk. Op deze website lees je alles over Knocki.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!