Treinblog #31 Ik ga op reis en ik neem mee.. mijn treinabonnement

donderdag 9 mei 2019 - 08:15
Sofie is een pendelaar. Ze reist gemiddeld 4 dagen per week van haar woonplaats in Wervik naar haar werkplaats in Brussel. Eén treinrit duurt 1 uur en 37 minuten. In theorie. In de praktijk is dat altijd langer. Sofie is ook een kritische consument. Ze werkt voor De Inspecteur op Radio 2. Een kritische, pendelende consument. Dat geeft vaak vonken. Maar het levert vooral inspiratie op. Voor haar, voor jou en voor de NMBS en Infrabel.

Ik ga op reis. Met het vliegtuig. Dat stijgt op in Brussel. En hoe geraak ik op de luchthaven? Juist, ja. Met de trein.

Mijn grote avontuur, mijn welverdiende ontspannende reis, begint dus… met een treinrit tussen Wervik en Brussel. Ironisch niet?

Rare dingen

Het is wel anders natuurlijk. Ik vertrek op zondagnamiddag. Ik heb een grote valies bij. En mijn man is mee. Allemaal compleet andere factoren. Maar de treinreis blijft dezelfde. Vreemd hoor.

Mijn man zegt rare dingen. ‘Vanuit welke richting zal de trein komen?’. Van ginder, uiteraard. Hij staat tussen de open deur die automatisch gaat sluiten. Ik twijfel om hem te verwittigen.  Op het moment dat ik zeg ‘pas op, de deur gaat zo meteen dicht’ gebeurt het ook. Hij zit ertussen. Wanneer de treinbegeleider in de wagon arriveert, haalt hij meteen zijn ticket boven. De treinbegeleider staat aan het begin, wij zitten op het einde. Tijd genoeg om dat ticket op te vissen.

Mijn man is een occasionele pendelaar. Zo één waar ik geregeld over schrijf. Ocharme. Ocharme hij. Ocharme ik.

Vanuit welke richting zal de trein komen?

Mijn man, een occasionele pendelaar

Spannend avontuur

Maar hé, dit is anders. Dit is niet de zoveelste rit tijdens het spitsuur op mijn eigen trein. Dit is een andere rit, met extraatjes en buitengewone avonturen. Dit is het begin van mijn welverdiende reis. Met het vliegtuig. En de trein.

En de terugreis? Juist ja. 

Alle andere verhalen vind je op Sofies website

Je kan ook haar Facebookpagina leuk vinden!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!