Van je gewone fiets een e-bike maken? Samir ontdekt hoe het moet

dinsdag 5 november 2019 - 08:21
Samir schuimt elke week voor De Inspecteur het internet af naar handige gadgets. Deze week stelt hij het meest veilige oorstokje, een gordijnrobot én een toestel dat je gewone fiets omtovert naar een elektrisch model voor.

Swytch, verander je gewone fiets in een elektrische

Eender welke fiets bij je thuis, van een oud stalen ros tot een mountainbike, kan je met Swytch omtoveren tot een elektrisch model. Het enige wat je moet doen is het voorwiel vervangen door een bijhorend motorwiel. De zak met de batterij kan je vooraan aan het stuur hangen en er even makkelijk weer afhalen. Met de Swytch kan je tot 50 km per uur rijden.

Voorlopig wordt de Swytch nog volop getest en kan je hem nog niet aankopen. 

Bebird, het veiligste oorstokje ter wereld

Voor de ene is je oren uitkuisen het meest zalige gevoel, voor de andere het meest helse. In beide gevallen wil Samir je graag kennis laten maken met Bebird, een revolutionair oorstokje dat de manier van oren kuisen volledig kan veranderen.

De Bebird ziet eruit als een stift met bovenaan een klein doorzichtig lepeltje, gemaakt van synthetisch materiaal. In het toestel is een camera ingebouwd zodat je op je smartphone kan meekijken hoeveel oorsmeer er nog in je oren zit. Te gek toch? Het apparaat zou makkelijk te reinigen zijn waardoor bacteriën geen kans krijgen om zich te verspreiden. Je kan de Bebird oneindig veel hergebruiken, waardoor het nog eens goed is voor het milieu.

Het toestel kost zo'n €60. 

SwitchBot Curtain, maak je gordijnen slim

Je zou denken dat dit een toestel is voor luieriken, wat het misschien wel kan kloppen. Maar daarnaast kan het een grote hulp zijn voor oudere mensen.

De SwitchBot Curtain is namelijk een apparaat dat je aan de gordijnstang hangt en dat vanop afstand kan bedienden. Zo kan met een simpele druk op de knop het gordijn openen of sluiten. Nog straffer, je kan het apparaat zelfs aansluiten op je zonnepanelen. 

Het apparaat is verkrijgbaar in verschillende pakketten tegen verschillende prijzen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!