Veel reacties na getuigenis Hakema over problemen met rolstoel: "Daar sta je dan, met een kapotte rolstoel in Planckendael"

maandag 14 september 2020 - 09:29
Het verhaal van Hakema en haar defecte rolstoel heeft bij veel mensen iets losgemaakt. Hakema viel met haar rolstoel in panne in de straat van Inspecteur Sven Pichal. Vervolgens moesten ze alle moeite van de wereld doen om haar te depanneren. En blijkbaar is dat geen uitzondering.

Moeilijke communicatie

Voor Sonja Van De Vijver klinkt het verhaal van Hakema bekend in de oren. "Ik heb onlangs ook met een krakende driewieler rondgereden. Na tweede onderhoud bleek het een fout in de lagers te zijn. Maar ondertussen zijn er weken verlopen en was er slechte communicatie. Gelukkig heb ik een reserve tribike, maar niet iedereen heeft dit, en daar sta je, gedaan met fietsen." Volgens Sonja zou een hersteldienst ter plaatse een goede oplossing zijn.

Een gelijkaardig verhaal bij Danielle Schoten. Haar man zit in een rolstoel. "Onlangs brak er een stuk van de rolstoel af terwijl we op uitstap waren in Planckendael. Met veel ellende en zwaar tillen zodat hij niet met stoel en al omkiepert, naar de oude uitgang. Na veel zeuren en zagen mocht dat. Meer hulp ook niet gehad. Zo blij dat ik hem veilig in de auto kon krijgen."

Daar sta je dan met een afgebroken rolstoel in Planckendael. Met veel tillen en ellende zijn we toch naar de uitgang geraakt.

Danielle Schoten

Bang om in panne te vallen

Liesette Vanderstraete durft ook enkel maar alleen gaan fietsen met haar driewielfiets als haar man stand-by is voor eventuele pechverhelping. Ook Lief Cuypers is bang om plots op straat te staan met een kapotte driewieler. Zij heeft MS en kan maar een paar meter stappen. Dat zou een groot probleem zijn.

En ook Godelieve Blommaert reageert. 'Tijdens een fietstochtje met de familie breekt er iets in de elektrische rolstoel van mijn man Jan. En op de koop toe krijgt hij ook nog een lekke band. Uiteindelijk hebben we iemand gevonden met een fietspomp en zijn we zo toch nog tot bij de auto gekomen. Maar de herstelling heeft vervolgens heel lang geduurd want we werden van het kastje naar de muur gestuurd. Lang verhaal kort: mijn man heeft weken zonder rolstoel gezeten en we hebben deze zomer dus veel uitstapjes moeten annuleren."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!