Veggie Love van Iglo: Meer vegetable dan veggie

donderdag 2 april 2020 - 10:58
Onlangs liep luisteraar Hilde door de supermarkt en ontdekte in de diepvriesafdeling iets opmerkelijks bij de Iglo-producten. In hun gamma 'Veggie Love' zijn spruitjes te koop, maar daar zit spek in. En spek, dat is volgens Hilde allerminst vegetarisch. De Inspecteur zocht het mysterie uit.

"Als ik aan 'veggie' denk dan denk ik meteen aan vegetarisch", vertelt Hilde in De Inspecteur. "Groot was dus mijn verbazing dat er in de spuitjes van Iglo spek zit. Ik vind het een zeer lekker product, dat wel, maar ik denk niet dat echte vegetariërs hiermee zullen kunnen lachen als ze dit op hun bord krijgen."

Het is inderdaad opvallend dat een product dat vlees bevat onder de benaming 'veggie' in de winkel ligt. Inspecteur Sven ging op zoek naar verduidelijking bij producent Iglo.

Veggie = Vegetables

"Veggie Love staat niet voor 'veggie' van vegetarisch maar voor 'veggie' van vegetables, groenten, de liefde voor groenten", zegt Marketing Manager van Iglo Romy Tourné. "Iglo’s missie is om je te helpen elke dag een klein beetje beter te eten. Vandaag eten we slechts 141 gram groenten per dag en dit zou 300 gram per dag moeten zijn. Daarom is de groentencategorie zo belangrijk voor ons en hebben we het gamma 'Veggie Love' op de markt gebracht. Het is een mix van bestaande, meer traditionele producten (wortelen met thijm, rode kool, …) en nieuwe trendy producten gecombineerd met granen, zaden, vergeten groenten en peulvruchten."

Iglo zegt ook nog de consument absoluut niet te willen misleiden. Zo staat er in het groot op de verpakking dat de spruitjes met spek zijn bereid. Iglo wil naar aanleiding van deze klacht wel onderzoeken of 'veggie' inderdaad vaker door de consument geïnterpreteerd wordt als vegetarisch. "Indien dit zo is, dan willen wij als merk, zeker onze verantwoordelijkheid opnemen en werken aan een oplossing", klinkt het bij Iglo. "Zo zouden we bijvoorbeeld een extra vermelding op de verpakking kunnen plaatsen die zegt dat dit product niet vegetarisch is."

Het gamma Veggie Love bestaat uit verschillende producten. De spruitjes met spek zijn de enige die worden bereid met vlees. De andere producten in het gamma zijn sowieso zonder vlees bereid.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!