Vergeet Infrax en Eandis, hier is Fluvius!

donderdag 7 februari 2019 - 08:00
Tot vandaag waren er twee distributienetbeheerders actief in Vlaanderen: Infrax en Eandis. Zij zijn nu samengesmolten, en worden vanaf vandaag Fluvius. Een nieuwe naam, een nieuw logo op de uniformen en de auto's, een nieuwe website én nieuwe tarieven.

Eandis en Infrax, nu dus Fluvius, staan in voor de distributie van ondermeer gas en elektriciteit in Vlaanderen. In 84 Vlaamse gemeenten beheren ze ook de riolering en in 91 gemeenten beheren ze het kabeldistributienet. Ze hebben 6 miljoen klanten. Ze komen dus met alle nutsleidingen tot bij u thuis. Vandaar hun nieuwe slogan 'tot bij u'.

De twee bedrijven zijn officieel al gefuseerd op 1 juli vorig jaar, maar de oude namen bleven tot nu toe nog in gebruik. Dat verandert vandaag. Alle medewerkers en auto's krijgen vanaf vandaag de nieuwe naam 'Fluvius' opgeplakt. 

Nieuwe website en contactnummers

Er is een nieuwe website en een eengemaakte klantenservice. En de namen Eandis en Infrax verdwijnen. Ook de contactnummers veranderen. Maar geen paniek, als je naar de oude website van Eandis of Infrax surft, kom je automatisch op die van Fluvius terecht. En ook alle telefoonnummers worden de komende jaren doorgeschakeld naar het Fluvius-nummer. Dat nummer is 078 35 35 00.

Het nummer voor dringende oproepen als je een gasgeur ruikt, wordt voor heel Vlaanderen 0800 65 0 65. Alle klanten krijgen deze week een sticker in de bus met daarop dat nummer. Je kleeft de sticker in de buurt van de meterkast, en zo heb je het noodnummer altijd bij de hand!

De uitdagingen voor de toekomst - op vlak van klimaat en energie- zijn zó belangrijk dat we het beter samen gaan doen. 

Björn Verdoodt, woordvoerder Fluvius

Nieuwe tarieven

De fusie betekent dat bepaalde tarieven voor sommige klanten goedkoper worden. Infrax en Eandis rekenden soms verschillende tarieven aan voor dezelfde diensten, voor de installatie van een nieuwe elektriciteits- of gasmeter bijvoorbeeld. Dat wordt nu éénzelfde prijs voor heel Vlaanderen. En er is gekozen voor het goedkoopste tarief van het vroegere Eandis of Infrax. Dus ofwel zal je evenveel blijven betalen als vroeger, ofwel wordt het goedkoper. Duurder zal het alleszins niet worden. 

Op langere termijn belooft Fluvius ook dat de distributienettarieven zullen dalen. De komenden jaren moet er nog geïnvesteerd worden, in een eengemaakte technologie bijvoorbeeld. Maar vanaf 2022 zou Fluvius door de fusie jaarlijks 110 miljoen euro kunnen besparen aan werkingskosten. Daardoor zal het nettarief met ongeveer 36 euro goedkoper worden voor een gemiddeld gezin met aardgas en elektriciteit. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!