Vervalt je TUI tegoedbon op 31 januari? Geen paniek, TUI zal de looptijd verlengen

dinsdag 26 januari 2021 - 09:26
man met rugzak
Luisteraars van de Inspecteur merken op dat hun tegoedbon van TUI al eind januari vervalt. Zijn ze hun geld kwijt als ze niet voor die datum een andere reis boeken? En hoe zit het met de vouchers van TUI in het algemeen? De inspecteur zoekt het uit.

Katrien Marginet boekt bij TUI een reis voor 2020. Maar ze annuleert die zelf en ze krijgt een tegoedbon die geldig is tot 31 januari 2021. Piet Demeyere van TUI legt uit: “Het gaat hier niet om de gewone coronavouchers, maar om mensen die vorige zomer zelf hun reis hebben geannuleerd. We hebben hen een overbruggingsvoucher gegeven waarmee ze nog tot 31 januari kunnen omboeken." 

TUI verlengt looptijd van tegoedbonnen

Afgelopen zomer hebben heel wat mensen gebruik gemaakt van de omruilgarantie, volgens Piet Demeyere: “Bij TUI mocht je je reis volledig omboeken en bijvoorbeeld kiezen voor een latere datum of een andere reis. Maar omdat het reisprogramma voor de zomer van 2021 nog niet klaar was heeft TUI beslist om die mensen in afwachting een overbruggingsvoucher te geven. 

Ondertussen is het reisprogramma voor de zomer van 2021 wel klaar en kunnen mensen opnieuw boeken.  De meeste mensen met zo’n bon hebben dat trouwens al gedaan. "Maar omdat zo’n onzekere tijden zijn en sommige mensen toch nog liever afwachten, hebben we nu besloten om die looptijd van die overbruggingsvouchers te verlengen. We zijn er nog niet uit tot wanneer.

We hebben besloten om die looptijd van die overbruggingsvouchers te verlengen. We zijn er nog niet uit tot wanneer.

Piet Demeyere van TUI

De eerste coronavouchers vervallen begin april. Zal die termijn verlengd worden?

Het is nog niet duidelijk of we die coronavouchers ook gaan verlengen, dat zullen we nog zien, zegt Piet Demeyere, “Maar er is op dit moment geen reden om die voucher niet te gebruiken. Ben je toch nog van plan om een boeking te maken voor de zomer, gebruik dan die voucher. Als je bestemming in de zomer code rood blijkt te zijn dan krijg je je reis terugbetaald. Je kunt altijd omboeken naar een andere bestemming of een andere periode en als er tijdens je reis problemen zouden zijn word je kosteloos gerepatrieerd."   

Kun je je geld terugvragen? 

Volgens het ministerieel besluit moeten we die coronavoucher na 12 maanden uitbetalen, aldus Piet Demeyere, “Maar in hetzelfde ministerieel besluit staat dat de reisorganisatie 6 maanden heeft om over te gaan tot uitbetaling. Het is nog niet duidelijk wat we gaan doen in dit aanhoudende negatieve klimaat.”


 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!