Vind jij geen huisarts?

dinsdag 14 november 2017 - 08:11
bloeddruk meten
“Sorry, maar we hebben een patiëntenstop.” In heel wat gemeenten weigeren huisartsen nieuwe patiënten omdat ze het te druk hebben. Niet leuk als het jou overkomt maar een dokter mag wel degelijk patiënten weigeren.

Vers bloed is nodig

De gemiddelde leeftijd van de huisartsen in ons land is 50-55 jaar. Huisartsen werken ook anders dan vroeger. Huisartsen willen tegenwoordig ook graag een gezinsleven waardoor bezoektijden soms minder flexibel zijn.
 
Dringende patiënten moeten geholpen worden
 
In principe mogen huisartsen zelf beslissen welke patiënt ze wel of niet aannemen. Maar dat geldt niet in geval van hoogdringendheid. De kunst is natuurlijk om dat juist in te schatten. Een patiënt met een onschuldige verkoudheid mag geweigerd worden, maar iemand met vermoedelijke hartklachten moet wél geholpen worden.

Zoek een huisarts in je huisartsenkring

Contacteer de huisartsenkring in jouw regio. Zij verwijzen graag door naar de huisarts die wel nog nieuwe patiënten aanneemt.

Ivan Leunckens, orde der artsen

Vooral in randgemeenten is er een groot tekort aan huisartsen. Er is wel beterschap op komst. Er zijn veel huisartsen in opleiding en dat is een goeie zaak. Helaas duurt het nog een aantal jaar voor al die jonge artsen opgeleid zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!