Vitamine D tekort? Samir heeft de oplossing!

dinsdag 17 april 2018 - 10:30
Samir
De meeste mensen moeten er nog even op wachten, maar jij ontdekt hier al enkele producten waar iedereen over een paar jaar dol op is.

Caia

Caia

Zit je ook de hele dag opgesloten op kantoor terwijl buiten het zonnetje schijnt? Caia biedt de oplossing. Het ziet er uit als een schotelantenne maar dan met spiegelglas. Het brengt natuurlijk zonlicht binnen in je huis, kantoor of eender welke plek je maar wil.

Hoe werkt dat dan? Je installeert de Caia buiten op een plaats waar er veel zonlicht binnenkomt. Dan richt je het toestel naar het raam waar de zon moet binnenkomen, et voila!

En geen zorgen, het spiegeltje draait mee met de cyclus van de zon. Je hoeft dus niet elk uur naar buiten te gaan om de Caia te verdraaien. 

Weg met de rookmelder, lang leve behangpapier!

Fire alarm wallpaper

Met alle Chinezen, maar niet met de deze. Want deze Chinese wetenschappers werken aan behangpapier dat vuur detecteert. Ja, je leest het goed. Het zogenaamde 'fire alarm wallpaper' is gemaakt uit hydroxyapatiet, een mineraal die ook in onze botten en tanden zit. 

In het behangpapier zitten thermogevoelige sensoren gemaakt uit een inktmengsel. Bij gewone kamertemperatuur werkt dit inktmengsel als een elektrische isolator, er stroomt dus geen elektriciteit door. Maar wanneer het warmer wordt, verandert het inktmengsel in een snelle geleider. Dan stroomt er elektriciteit door naar een alarm. Binnen de twee seconden gaat het alarm af. Dit is veel sneller dan een gewone rookmelder aangezien de eerste signalen van een brand hitte en vuur zijn en nadien pas rook. 

Het fire alarm wallpaper is ook vuurbestendig. Nu alleen afwachten of het ook in mooie kleuren en printjes te vinden is...

Haai-vrij surfen

Australische wetenschappers ontdekten dat een surfboard met een lichtje aan de onderkant haaien afschrikt. Het belemmert het zicht van de haaien waardoor ze geen menselijk silhouet herkennen. Maar wetenschappers waarschuwen: plaats niet zomaar een lichtje onderaan je surfboard. Er zijn specifieke patronen en helderheidsniveaus nodig om de haaien op afstand te houden. 

Momenteel is het nog niet verkrijgbaar maar daar zou snel verandering in kunnen komen. Na meerdere tests met dummies, gelukkig maar, blijkt het lichtgevende surfboard 100% doeltreffend!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!