Vlucht gepland? Wat nu?

woensdag 23 maart 2016 - 09:36
Wat als je een vlucht hebt geboekt voor één van de volgende dagen? Hier een overzicht.
De luchthaven van Zaventem is dicht. Er vertrekt en landt geen enkel vliegtuig. Veel vluchten worden omgeleid naar de regionale luchthavens in ons land.

Brussels Airlines en Ryanair

Brussel Airlines was de eerste die gisterenvoormiddag al via twitter liet weten dat passagiers die tussen gisteren en 28 maart een vlucht hebben geboekt hun vlucht kosteloos kunnen omboeken. Wie niet meer durft of wil vliegen, kan zijn geld terugkrijgen.
De terugbetaling kan je aanvragen via deze site.
Je ticket omboeken naar een latere datum (tot en met 30 juni 2016) kan via het Service Center: 02 723 23 62.
Dat gaat om vluchten die je geboekt heb bij de Lufthansa Group. Dat is Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines of Germanwings.
Ryanair wijkt vandaag uit naar de luchthaven van Charleroi.

De touroperators

Touroperators Jetair en Thomas Cook doen er alles aan om zoveel mogelijk vluchten te kunnen laten doorgaan. Vluchten worden omgeleid naar andere luchthavens.
De vluchten van Thomas Cook vertrekken en landen allemaal tot en met zondag in Luik. Als je bij Thomas Cook of Neckerman een reis hebt geboekt, moet je zelf naar de luchthaven van Luik gaan.
De vluchten van Jetair landen en vertrekken tot en met zondag op de luchthavens van Oostende, Antwerpen en Charleroi. Jetair heeft aan de luchthavens gevraagd om extra parking te voorzien, zodat je er je wagen kwijt kan.
Want ook voor die vluchten moet je zorgen dat je zelf op die regionale luchthaven geraakt. De touroperators kunnen geen shuttlebus inleggen vanuit Brussel of Zaventem, omdat er rond de luchthaven van Zaventem een veiligheidszone is ingesteld.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!