Waarde bitcoin blijft stijgen: "Maar het blijft een rollercoaster om in te investeren"

woensdag 6 januari 2021 - 08:26
In de eerste week van het nieuwe jaar blijft de cryptomunt Bitcoin records breken. Intussen stijgt waarde tot ruim 35 000 dollar. Veel mensen zijn dus plots geïnteresseerd om erin te investeren. Maar volgens financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck blijft het een achtbaan. "De Bitcoin is en blijft heel wispelturig."

Bitcoin is een virtuele munt, zeg maar een soort computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten. Bitcoin is gedecentraliseerd, wat wil zeggen dat er geen centrale bank of land is die Bitcoins uitgeeft. 

The sky is the limit?

2021 lijkt het jaar van de bitcoin te worden. De virtuele munt blijft maar stijgen in waarde. "De bitcoin is inderdaad de laatste weken aan een gigantische stijging begonnen. Maar het is en blijft een achtbaan," zegt financieel expert Michaël Van Droogenbroeck. "Er was eerder deze week al een tijdelijke daling van de waarde. Dat zien we de afgelopen jaren constant: de waarde durft op een week tijd te halveren en dan weer te stijgen. Heel wispelturig."

De waarde van aandelen stijgt en daalt ook veel. Toch is er volgens Van Droogenbroeck een groot verschil: "Een aandeel staat voor de waarde van een bedrijf. De Bitcoin is een digitale munt waar een waarde aan gegeven wordt. Je hebt geen enkele garantie van een bank of bedrijf."

Het blijft heel risicovol om in bitcoins te investeren. Denk er dus heel goed over na en informeer je goed voor je begint.

Michaël Van Droogenbroeck

Definitieve doorbraak?

De Bitcoin bestaat intussen al ruim 10 jaar, maar volgens veel kenners is de munt nu echt klaar voor de definitieve doorbraak. Dat ziet Michaël Van Droogenbroeck ook. "Bankiers waren vroeger erg terughoudend, maar je ziet dat ook zij nu beginnen interesse te tonen."

Toch wil Van Droogenbroeck waarschuwen: "Investeren in Bitcoins blijft heel risicovol, zeker nu de waarde zo gestegen is. De kans dat er in de nabije toekomst een sterke daling komt, is reëel. Wees dus heel voorzichtig en informeer je goed alvorens je ermee begint." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!