Waarom duikt de naam van energieleverancier 'Mega' zo vaak op?

dinsdag 27 november 2018 - 08:31
In het voorjaar moest energieleverancier Belpower z'n activiteiten stoppen. Midden oktober gaf Energy People er de brui aan. En nu laat Comfort Energy weten dat ze hun klanten binnenkort geen elektriciteit en gas meer zullen leveren. Wat opvalt, de drie bedrijven raden hun klanten telkens aan een nieuw energiecontract af te sluiten bij Mega.

Het was luisteraar Evelien opgevallen dat de (relatief onbekende) naam van Mega vaak opduikt, en ook De Inspecteur was dat niet ontgaan. Ze hebben trouwens onlangs ook de groepsaankoop van de Provincie Antwerpen binnengehaald. Dat wist luisteraar Dominique me dan weer te melden, en voor hij mee in dat verhaal stapt wil hij toch graag wat meer weten over Mega.

Wie zijn jullie?

Mega is een Luiks bedrijf dat werd opgericht in 2013. Een kleine speler die een een alternatief wil bieden voor de grote multinationals op de energiemarkt, denk dan bijvoorbeeld aan Engie Electrabel. Het bedrijf loopt hoog op met waarden zoals Belgisch, lokaal en goedkoop. Zo klinkt het althans bij Kenneth De Maeyer van Mega. "Het zijn ook net die waarden die er voor zorgen dat we vaak opduiken als anderen er de brui aan geven. Ook bedrijven als Energy People en Comfort Energy droegen die hoog in het vaandel. Het is dus zeker geen toeval dat die bedrijven ons als alternatief aanbieden aan hun klanten."

Mega geeft toe dat het ook een commercieel spel is en dat de bedrijven die hun activiteiten stoppen een premie van hen krijgen voor de klanten die ze aanbrengen. Maar daar is uiteindelijk niks mis mee! "Wij zien het als een 'vriendelijk aanbod' aan de achtergebleven klanten, niet als een verplichting", zegt Kenneth van Mega er nog bij. Op de vraag of Mega niet de volgende speler zal zijn die er mee stopt, verzekert Kenneth dat het bedrijf ondertussen voldoende groot en solide is en ze hun klanten niet in de steek zullen laten.

Doe de V-test

Het is inderdaad een voorstel dat Mega doet, al komt het voor sommige luisteraars redelijk dwingend over. De boodschap aan de klanten van Comfort Energy (of van een andere leverancier die besloot er mee op te houden) is dan ook om eerst de V-test van de VREG te doen. Op die manier kan je best nagaan welke energieleverancier voor jou het meest voordelig en of het best bij je noden aansluit. Ga dus zeker niet meteen in op het voorstel van Mega.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!