Welke blikopener is de beste?

dinsdag 26 november 2019 - 08:20
"Je hebt het zelden nodig. Maar je kan ook moeilijk zonder." Het zou een leuk raadsel zijn. Maar 't is vooral een goeie definitie voor een blikopener. Je vindt ze in alle soorten en maten. Maar welk model werkt het best? "De inspecteur" doet de test, samen met een kenner van keukengerei.

Uiteenlopende modellen en prijzen

De inspecteur koopt 5 verschillende merken blikopeners. In zijn verzameling zitten twee klassieke modellen maar er zijn ook andere varianten. Hij laat de blikopeners testen door drie collega's en door Florian van Deudekom. Florian is gepassioneerd door koken en keukengerei. Hij heeft zelfs een eigen website, plezierindekeuken.nl, waarop hij consumentenbeoordelingen schrijft over verschillende soorten keukengerei. 

  Dit zijn de 5 modellen die De inspecteur laat testen: 

  • Jamie Oliver blikopener: €19.95 - gekocht bij Fonc 
  • Joseph Joseph Can-Do: €19.99 - gekocht bij Coocking Life 
  • Albert Heijn blikopener: €3.99 - gekocht bij Albert Heijn   
  • Brabantia blikopener: €13.95 - Gekocht bij Carrefour  
  • Carrefour Home staafvormige blikopener: €1.90 - Gekocht bij Carrefour 

  De resultaten

  7 tips om een goeie blikopener te kopen

  Florian heeft uiteraard ook ervaring met blikopeners. Hij zet de belangrijkste eigenschappen op een rijtje: 

  1. Kies eerst en vooral welk model je graag hebt: een klassiek model met beentjes of een model dat je op het blik legt en dat zijwaarts snijdt.
    
  2. Een goeie blikopener moet een snijwiel hebben dat diep genoeg in het blik haakt. Anders zal de blikopener zich nooit in het blik vastgrijpen. 
    
  3. Een zijwaartse blikopener die je óp het blik legt, kan ook gemakkelijk door linkshandigen worden gebruikt omdat het mis niet omgekeerd kan snijden. 
    
  4. Let op dat de blikopener het blik niet te scherp maakt bij het openen. "Bij zijwaartse blikopeners is de rand van het geopende blik doorgaans scherper." 
    
  5. Kies voor een model met een metalen vleugel want dat is het onderdeel dat het het hardst te verduren krijgt. Een vleugel in kunststof is minder duurzaam. 
    
  6. Er is een groot verschil in prijs. "De blikopener van Brabantia is bijvoorbeeld 3 keer zo duur als die van Albert Heijn maar ik betwijfel dat hij 3 keer zo goed is." 
    
  7. "Het staafvormige model van Carrefour Home zou ik niet in huis halen. Als je een compact model zoekt voor op reis, investeer je beter in een goed zakmes." 

  Aanbevelen via mailSturen via mail

  het gezegd heeft!