Wist je dit al over honden- en kattenbrokken?

donderdag 21 maart 2019 - 07:47
Is er iemand die een nieuw soort hondenbrokken voorproeft? En als er op de verpakking staat dat je dier een glanzende vacht krijgt door de brokken, klopt dit dan? Of is het gewoon een verkooppraatje? De Inspecteur zoekt het uit!

Droomjob: voorproever van hondenbrokken

Nee, het is niet de gewoonte dat er menselijke voorproevers zijn van honden- of kattenbrokken. Gelukkig maar! Wanneer er een nieuw recept wordt ontwikkeld, werkt een fabrikant meestal samen met bijvoorbeeld een kennel. Daar krijgen de honden dan enkele dagen na elkaar 2 kommetjes aangeboden met in ieder kommetje een licht verschillend recept. Daarna wordt gewoon gekeken van welke brokken de honden het meest/liefst aten. 

Een analyse van de uitwerpselen van de dieren wordt trouwens ook gedaan. 

Brokken voor een glanzende vacht, bestaan die? 

Ja. De claims die op de verpakkingen staan, moeten producenten kunnen hard maken. Over elk product hebben ze een volledig dossier en elke bewering moet kunnen gestaafd worden door wetenschappelijk onderzoek. Hoe ze die glanzende vacht bekomen? Door bijvoorbeeld visolie toe te voegen aan de brokken.  Dat blijkt een positief effect te hebben op de vacht. 

Zitten kattenbrokken vol slachtafval? 

Ja en neen. "Afval" klinkt erg negatief. Vaak worden er in dierenvoeding wel vleesproducten gebruikt die wij in onze cultuur meestal liever niet opeten. Denk aan lever en niertjes. Maar verder kan je moeilijk over afval spreken. De standaard voor hygiëne en kwaliteit van dierenvoeding is even hoog als die in de gewone voedingsindustrie.

Als je per ongeluk dus eens een honden- of kattenbrokje binnenkrijgt, hoef je je zeker geen zorgen te maken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!