Zeg neen tegen plastic afval. Tips om plastic verpakking te vermijden.

donderdag 2 mei 2019 - 08:40
lunchcollega's winkelen met eigen potjes
Elke donderdag in mei geeft zero waste coach Anne Drake bij de Inspecteur tips om te lunchen zonder plasticafval. De twintig lunchcollega’s van BULK architecten in Deurne proberen het uit. Doe je mee? Zo wordt mei plasticvrij.

Neem altijd je eigen potjes mee in een herbruikbare boodschappentas 


In die potjes kan je je broodbeleg laten verpakken bij de plaatselijke slager of kaashandel, bij de supermarkt aan de verstoog, op de markt of zelfs in de verpakkingsvrije winkels die tegenwoordig heel hip zijn.
 
Het is in het begin even wennen. Je moet er altijd aan denken wanneer je gaat winkelen om je eigen verpakkingen mee te nemen. Je moet ook even door je schroom heen om in de winkel of op de markt te vragen om het beleg in je eigen potjes te doen. Je zult merken dat het personeel in winkels vaak heel gedienstig is op dat vlak en al gauw kennen ze jou ook als potjesmadam of potjesmeneer.

De weegschaal kan op tarra gezet worden. Dat betekent dat eerst je potje wordt gewogen, en dan pas de inhoud.  Dus je hoeft niet bang te zijn dat je samen met je kip curry ook het gewicht van je potje gaat betalen.
   
En natuurlijk neem je alles mee naar huis in je eigen herbruikbare tas. Of waarom geen mooie boodschappenmand?
     
Nog een tip: kies voor een grote bol kaas waar je met een kaasschaaf schijfjes afsnijdt. Zo vermijd je heel wat verpakkingsafval. 

Volgende donderdag krijg je nog meer tips.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!