Zelf je haar kleuren? Of toch naar de kapper?

woensdag 19 april 2017 - 09:24
Je vindt in de supermarkt een breed gamma aan producten om zelf je haar te kleuren. De bekende merken kosten rond de 10 euro, maar je vindt ook al producten aan 3 euro.

Alles op de Europese markt moet aan strenge regels voldoen. Je kan die producten dus vertrouwen, ze zijn veilig om te gebruiken. 

Het verschil zit vaak in de kleur zelf. Duurdere producten geven vaak een mooiere kleur. Bij goedkopere producten kan je bijvoorbeeld wel eens een blauwe of roze schijn op het haar krijgen.
 

Toch maar de kapper? 

Bij de kapper ben je natuurlijk ook nooit 100% zeker van de producten die gebruikt worden. Hij kan evengoed een goedkoop product gebruiken. Maar een kapper heeft wel de knowhow om dat product aan te brengen. En ook dat is belangrijk. 

Hij zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat er zo weinig mogelijk contact is tussen het product en je hoofdhuid. Zo kunnen mogelijk schadelijke stoffen niet in je lichaam binnen dringen. Haar is dood materiaal, dus als het product enkel daar aangebracht wordt, is er geen gevaar. 

Als je je haar zelf kleurt, dan wordt het soms een kliederboel. Je smeert het product al sneller op je hoofdhuid. Doe je het zelf, dan vraag je best assistentie van iemand om het aan te brengen. 

En het internet? 

Op het internet geldt die strenge wetgeving niet. Je kan goedkope Chinese producten kopen, maar er circuleert ook veel namaak. Die producten zijn vaak veel minder getest en dus potentieel gevaarlijk. 

De veiligste keuze is de kapper, hoewel die natuurlijk een pak duurder is. Maar je wordt ook lekker onder handen genomen, je kan even rustig onderuit zakken en genieten van de behandeling. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!