Zo kan je shoppen in je eigen kleerkast! "Je spaart er veel geld mee uit"

vrijdag 26 november 2021 - 11:55
Kleerkast
Je staat ’s ochtends paniekerig voor een overvolle kleerkast waarin ‘niets ligt om aan te doen’. Herkenbaar? Dan is het misschien een goede zaak om je kleerkast eens grondig binnenstebuiten te keren. Stijlcoach Mirjam Hamming geeft tips om inspiratie te zoeken in je eigen kleerkast.

1. Ken je eigen stijl

Kijk goed wie je bent en laat je niet verleiden door wat in de mode is, wat een influencer draagt of wat een vriend of vriendin leuk staat. Dat is dé grote valkuil, volgens stijlcoach Mirjam. Je buurvrouw draagt bijvoorbeeld een leuke trui, die haar fantastisch staat. Vervolgens koop jij dezelfde trui, maar staat die je toch niet en belandt het item weer onderaan je kledingkast.

Om te weten wat je goed staat (kleuren, pasvorm en materiaal), kan je gemakkelijk het advies inroepen van een stijlcoach. Via Instagram geeft Mirjam tips en kan je ook online cursussen volgen.

2. Gooi niet meteen alles weg

Je kleerkast ligt vol met parels. En dus hoef je ook niet meteen van alles afscheid te nemen. “Ik heb ook een doos met kledij waar ik nog geen afstand van wil doen. Dan gun ik mezelf een jaar. Soms herontdek ik die kledij het jaar erop. Maar soms helpt het ook om in te zien dat ik het écht niet meer draag, en dat ik dus best afstand neem.” Kledij met een emotionele waarde hoef je natuurlijk ook niet weg te gooien. “Een jurkje van je oma, een jas van je moeder,… Begrijpelijk dat je van die zaken geen afstand kan doen. Hou die gewoon bij of bekijk of je er eventueel nog een rok of top van kan maken”, geeft Mirjam mee.

3. Combineer!

Wellicht kleed je je volgens vaste patronen: altijd dezelfde broek met hetzelfde type trui. “Je kan op zoek gaan naar hulp om die patronen te doorbreken”, tipt Mirjam. Zo is er Pinterest, een website waar foto’s gerangschikt staan in verschillende thema’s. “Ga daar eens gericht op snuffelen. Dan kom je vaak tot nieuwe ideeën. Heb je bijvoorbeeld een roze broek in je kast liggen, en weet je niet wat je ermee moet? Tik dan eens ‘outfit met roze broek’ in op Pinterest. Je krijgt een hoop inspiratie!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!