De kandidaten voor het ambassadeurschap in Vlaams-Brabant?

donderdag 31 mei 2012 - 12:00
Ambassadeur Vlaanderen Lekker Land
Ontdek hieronder de vijf laureaten van Vlaanderen Lekker Land - Vlaams-Brabant. Kom te weten wat hun project inhoudt en wat ze zoal organiseren.

Ontdek hieronder de vijf laureaten van Vlaanderen Lekker Land - Vlaams-Brabant. Kom te weten wat hun project inhoudt en wat ze zoal organiseren.

Dit is het resultaat van de publieksstemming!

  1. Overijse
  2. Tienen
  3. Hoegaarden
  4. Rotselaar
  5. Aarschot

Uiteindelijk werd Overijse inderdaad Ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land.

Aarschot - De Aarschotse Bruine

Aarschot ging op zoek naar een verdwenen streekproduct: de Aarschotse Bruine. De Bruine - een zuur bier - werd vroeger in tal van lokale brouwerijen gebrouwen. Toen zure bieren plaats moesten ruimen voor zoete, verdween de Bruine van het toneel. Maar de laatste jaren zijn zure bieren opnieuw in trek.

Na verschillende proefbrouwsels slaagden de brouwers van biergilde 't Alternatief erin om de originele smaak van De Bruine terug te vinden. Het is opnieuw een zuur bier. Toerisme Aarschot laat je graag kennismaken met dit nieuwe, 'oude' bier in al zijn facetten.

Hoegaarden - Puur genieten van het Hoegaardse groen

Om de natuurpracht van Hoegaarden in de kijker te zetten sloegen De Tuinen van Hoegaarden, de lokale streekproducenten en de horeca de handen in elkaar. Huisbrouwerij én distillerie Nieuwhuys goot de Hoegaardse natuurpracht in een nieuwe ambachtelijke likeur, uitsluitend gemaakt op basis van kruiden uit De Tuinen van Hoegaarden: Prairiewind.

Bij een bezoek aan De Tuinen of het natuurgebied De Rosdel ontdek je een prachtige natuur. Onderweg kan je proeven van de Prairiewind of de nieuwe Hoegaardse praline gemaakt op basis van de likeur.

Overijse - Ontdek en proef de druivenstreek

Overijse pakt uit met het project 'Ontdek en proef de druivenstreek'. De Vlaams-Brabantse tafeldruif staat er in het middelpunt van de belangstelling. En dit met recht en rede: het is een uniek snoepje van moeder natuur dat nog té weinig gekend is.

Overijse wil haar tafeldruif en de druivenstreek op de toeristische kaart plaatsen. Daartoe bieden van juli tot oktober verscheidene horecazaken je een gastronomische kennismaking aan met de tafeldruif of haar afgeleide producten en kan je in het bezoekerscentrum Dru!f of bij de lokale serrist ontdekken hoe het teeltproces in zijn werk gaat.

Rotselaar - Proef van de Hagelandse wijn en regio

Het glooiende Hageland in de regio van Wezemaal is met tal van Zuiderhellingen en een bodem van ijzerzandsteen van oudsher een ideale locatie voor wijngaarden. Er zijn maar liefst 17 passionele wijnbouwers actief. Ze staan voor kennis van zaken, kwaliteit, een intensieve druivenselectie én liefde voor hun wijnen, en dat proef je.

Om bezoekers optimaal te laten kennis maken met de Wezemaalse en Hagelandse wijn, wordt niet alleen het toeristisch aanbod uitgebreid, ook het huidige bezoekerscentrum volledig vernieuwd. De opening is gepland in de lente van 2013.

Tienen - Sweet Moments in Tienen

De Tiense suiker is ver buiten de stadsgrenzen bekend. Tienen is terecht trots op zijn suiker, bovendien schuilt er maar liefst 175 jaar duurzaam vakmanschap achter. Reden te meer om er extra mee uit te pakken.

De suikerstad stelde een programma samen om van te smullen. Ga op pad met de Suikerwandeling of de Suikerroute, hou onderweg even halt in een gezellig restaurantje of cafeetje om te proeven van een zoete lekkernij... Of breng een bezoekje aan het Suikermuseum of de Suikerraffinaderij, uiteraard ‘the-places-to-be’ wanneer het om suiker gaat.

Bekijk ook het resultaat van de stemming in de andere Vlaamse provincies!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!