De KDB Cup op 25 en 26 mei in Drongen

maandag 13 mei 2019 - 09:50
Kevin De Bruyne op affiche KDB Cup
Website KDB Cup
De KDB Cup is een internationaal jeugdtornooi U15, waar Kevin De Bruyne zijn naam aan verbindt. Wegens succes wordt het dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

De KDB Cup behoort nu al tot de top van de Europese jeugdtornooien. De cup krijgt dan ook al aanvragen van clubs vanuit alle continenten zoals Japan, Rusland en Brazilië. Bekende spelers zoals Gunther Schepens, Tim Smolders, Tomasz Radzinski en Tine De Caigny nemen al eens een kijkje op de Cup. Zélfs Pep Guardiola, de succescoach van Manchester City, vloog over om de talenten te komen aanschouwen.

De KDB Cup is een sportief gebeuren voor jong en oud!

Kevin De Bruyne en KVE Drongen

Voetballer Kevin De Bruyne is een rasechte Drongenaar. Hij begon zijn voetbalcarrière als 6-jarige bij KVV Drongen, dat nu het huidige KVE Drongen is. Hij werd al snel een echt voetbaltalent en verhuisde naar KAA Gent, en nadien naar KRC Genk. Nadien lonkte het buitenland en op 24-jarige leeftijd tekende hij een monstercontract bij Manchester City FC en werd de duurste Belgische voetballer ooit. Intussen groeide hij ook uit tot een van de beste Rode Duivels.

Maar ondanks het feit dat hij een stervoetballer is, blijft hij nog steeds de jongen van Drongen. Samen met KVE Drongen, de ploeg waar het allemaal voor hem begon, zette hij de KDB Cup op.

Dit jaar vindt de Cup plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei. Place to be zijn de terreinen van KVE Drongen. Het terrein is vlot toegankelijk, ook voor mindervaliden.

Alle informatie vind je hier: klik op deze website.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!