de madammen
Zo maak je de mysterieuze chocoladesaus van luisteraar Tijs
radio2 kerst
ma 12 dec. - 4:00
Naast een druk gezins- en beroepsleven, verbouwt Tijs zowat zelf zijn hele huis. Maar bovenal is hij een echte 'foodie', zoals ze dat noemen. Elke minuut die hij vrij vindt, spendeert hij in zijn échte koninkrijk, zijn keuken. Daar experimenteert hij vaak op het gevoel met allerhande ingrediënten, ook dingen die je niet samen verwacht.
Wat heb je nodig:
- Sichuan peper
- een bolletje vanilleijs (uiteraard liefst zelf gedraaid)
- aardbeitjes
- een blaadje of twee munt (kruismunt, als je kunt kiezen)
- echte pure chocolade, die je gewoon smelt in de microgolfoven met enkele druppels water bij om hem wat lopender te maken
Aan de slag!
Begin bijvoorbeeld met een bolletje vanilleijs (uiteraard liefst zelf gedraaid), doe daar wat voorspelbare aardbeitjes bij, misschien een blaadje of twee munt (kruismunt, als je kunt kiezen). En daarover dan de chocoladesaus. Op basis van echte pure chocolade, die je gewoon smelt in de microgolfoven met enkele druppels water bij om hem wat lopender te maken. Lekker, maar niks speciaals aan, juist?
Tenzij je er een flinke snuif Sichuan peper aan toevoegt: een bes-vormige peperkorrel die je vaak in de Chinese keuken terugvindt. Om hem in huis te halen, loop je dus ook best even langs in een van de Aziatische supermarkten of voedingswinkels die je tegenwoordig in elke stad wel vindt.
En laat je gasten dan maar raden wat er toch voor vreemd ingediënt in je dessertje zit!