De Kookketting - Sarah's Smoky Frittata

dinsdag 19 juli 2011 - 16:40
Sarah De Hert uit Gent maakt een ovengerecht waar ze vegetariër én carnivoor mee verleiden kan.

Sarah is net zoals Tijs een gepassioneerde 'foodie'. Samen met haar zielsverwanten van kookverhalen.be kookt ze erop los. Maar na het koken - én het eten - houdt ze ook haar eigen weblog bij, waarin ze haar avonturen in de keuken in geuren en kleuren beschrijft. Een van haar pronkstukken is de Smoky Frittata, een vegetarisch gerecht op basis van ei, kaas en bloemkool met een heerlijk rokerig aroma dat zelfs de verwoedste vleeseters over de streep trekt.

Sarah's frittata (volgens Yotam Ottolenghi voor 6, maar ervaring leert dat dit net volstaat voor 4):

  • 1 bloemkool, in kleine bloempjes verdeeld
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels volle room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (verkrijgbaar bij Dille en Kamille)
  • 3 theelepels bieslook - fijn gesnipperd
  • 150 g gerookte mozzarella (geraspt)
  • 50 g cheddar, geraspt
  • zout en peper
  • 2 theelepel olijfolie

Kook de bloemkool in gezouten water tot ze zachter is, maar niet helemaal zacht.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Breek de eieren in een grote kom, voeg de room, mosterd en paprikapoeder toe en klop los. Voeg ook de bieslook toe en drie kwart van de kazen. Kruid goed met peper en zout.
In een grote pan (die later ook in de oven mag) verwarm je de olijfolie en je bakt de bloemkool tot ze goud kleurt.
Giet er het eier- en kaasmengsel bij en verdeel de bloemkool over de pan.
Bak op een middelmatig vuur voor ongeveer vijf minuten, verspreid er de overgebleven kaas over en zet de pan in de oven.
Bak de frittata nog een tiental minuten in de oven of tot ze helemaal stijf is.
Neem uit de oven, verdeel in partes en eet onmiddellijk op.
Serveer eventueel met een pittige groene salade.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!