Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je venkelsalsa met gravad lax van luisteraar Evi

In de keuken

di 13 jul. - 2:00

De venkelsalsa van luisteraar Evi is de beste ter wereld. Lees hier hoe je ze moet klaarmaken.
© Canva

Wat heb je nodig: 

Gravad lax

  • Verse zalm op vel
  • kruiden naar wens
  • gelijk deel suiker en zout (zoveel dat de zalm onder staat)

Venkelsalsa

  • 3 gelijke delen venkel
  • komkommer en appel
  • 1 potje zure room
  • een beetje honing
  • peper
  • zout
  • dille

Aan de slag!

1 dag vooraf de zalm marineren.

Neem de verse zalm en kruid goed af (bijv. dille, peper, citroen,...). Let op gebruik hier geen zout. Meng de suiker met het zout en bedek hiermee de zalm tot hij helemaal onder staat. Zet minstens 1 nacht koel weg. Je kan het proces versnellen door iets zwaar op de zalm te leggen.

Voor de venkelsalsa

Snijd de venkel, komkommer en appel in fijne brunoise. (de komkommer kan je best van de zaden ontdoen). Kruid met peper en zout. Meng de zure room eronder en voeg nog wat verse dille toe. Je kan optioneel ook nog een weinig citroen en honing toevoegen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet