de madammen
Zo maak je venkelsalsa met gravad lax van luisteraar Evi
In de keuken
di 13 jul. - 2:00
Wat heb je nodig:
Gravad lax
- Verse zalm op vel
- kruiden naar wens
- gelijk deel suiker en zout (zoveel dat de zalm onder staat)
Venkelsalsa
- 3 gelijke delen venkel
- komkommer en appel
- 1 potje zure room
- een beetje honing
- peper
- zout
- dille
Aan de slag!
1 dag vooraf de zalm marineren.
Neem de verse zalm en kruid goed af (bijv. dille, peper, citroen,...). Let op gebruik hier geen zout. Meng de suiker met het zout en bedek hiermee de zalm tot hij helemaal onder staat. Zet minstens 1 nacht koel weg. Je kan het proces versnellen door iets zwaar op de zalm te leggen.
Voor de venkelsalsa
Snijd de venkel, komkommer en appel in fijne brunoise. (de komkommer kan je best van de zaden ontdoen). Kruid met peper en zout. Meng de zure room eronder en voeg nog wat verse dille toe. Je kan optioneel ook nog een weinig citroen en honing toevoegen.