17 koppels vieren Valentijn met West-Vlaamse Bisschop: "En natuurlijk zal er wijn geschonken worden!"

vrijdag 14 februari 2020 - 11:06
Op de dag van de liefde gaan veel koppels 's avonds uit eten. Maar voor zeventien West-Vlaamse koppels gaat hun date wel op een zeer bijzondere plek door. Het bisdom van West-Vlaanderen nodigt zeventien koppels uit om samen Valentijn te vieren. “Vanavond is er volk in huis”, lacht de West-Vlaamse Bisschop Aerts.

Valentijn doorbrengen in het gezelschap van de bisschop van Brugge: er zijn minder originele plekken om het te vieren. “Het is een traditie die uit Frankrijk is overgewaaid”, vertelt Bisschop Aerts. “Onder het motto: ‘Saint-Valentin Autrement’, doen verschillende Franse bisschoppen dat al even.” Een traditie die ze in West-Vlaanderen overnemen.

Deze koppels mogen naar het diner

“De selectie gebeurde in de decanaten. Dat zijn de verschillende plaatsen waarin het bisdom is onderverdeeld. We nodigen op de dag van de liefde een aantal koppels uit die verloofd of pas gehuwd voor de Kerk zijn”, legt Bisschop Aerts uit.

Wat staat er op het menu?

"Eerst aperitieven we met een glaasje. We wisselen wat uit over geloof. Koppels hebben de Kerk ook wat te leren”, vindt Aerts. Zij geloven in de liefde en kiezen ervoor. Hoe broos die vandaag ook kan zijn. Dat is heel waardevol." Er volgt nog een gebed en nadien wordt er natuurlijk gevierd.

Op het menu staat een koude schotel. “Natuurlijk wordt er ook goede wijn geschonken”, lacht Bisschop Aerts. Het is nu de tweede keer dat we samen vieren. Vorig jaar was het alleszins een heel mooie avond”, glundert de bisschop. “Ik kijk er erg naar uit.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!