3 recepten met groenten op de barbecue

vrijdag 1 mei 2020 - 14:19
Mmmm, barbecue! Niet alleen lekker met een stukje vlees, maar ook met groenten kan je er veel kanten op uit!

Gemarineerde groene asperge met Parmezaanse kaas, kappertjes en salie

    Dit heb je nodig

    • Asperges (+- 4 per persoon)
    • 1 citroen
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 teen look
    • 2 tl kappertjes
    • Parmezaanse kaas
    • Een paar blaadjes salie
    • Olie
    • zeezout
    • Peper en zout

    Aan de slag

    1. Leg de asperges in de ovenschaal. Doe er geperste look, fijngesneden rozemarijn en een paar druppels citroensap bij. Kruid met peper en zout en zet een halfuurtje in de koelkast.
    2. Grill de asperges ongeveer 10 minuten. Met een mesje kan je controleren of ze gaar zijn. Schik ze op een mooi groot bord. Werk af met de zeste van de citroen, een snuifje zeezout, kappertjes, fijngesneden salie en een lepeltje van de marinade. Strooi er op het einde de Parmezaanse kaas over.

    Maiskolf met avocadoboter

    Vaak kan je in de winkel ook voorgekookte mais vinden. Heeft jouw winkel geen verse mais, dan kan je die ook gebruiken. Die is voorgegaard, dus die moet je enkel nog opwarmen op de grill.

    Dit heb je nodig

    • 4 maiskolven (ongekookt)
    • 4 theelepels
    • paprikapoeder
    • 1 avocado
    • 1 teen look
    • 100 gram hoeveboter (ongezouten)
    • 1 limoen
    • 1 chili
    • olijfolie
    • lente-ui
    • zeezout en peper

    Aan de slag

    1. Bewaar de boter op kamertemperatuur.
    2. Doe een teen look, de avocado, de rasp van de limoen en het sap van een halve limoen samen met de boter in een keukenrobot.
    3. Schep de boter terug in de pel van de avocado en zet opzij.
    4. Kruid de mais met peper, zout, 1 theelepel paprika poeder per maiskolf en wrijf in met olie. Trek het groen naar achter.
    5. Leg ze niet direct boven de hete kolen, maar probeer ze indirect te grillen. Leg ze dus op een kant op de grill waar het minder heet is. Anders verbrandt de mais vrijwel direct.
    6. Draai geregeld om tot de mais goudbruin en gaar is.
    7. Werk af met een lepeltje avocadoboter.

    Papillotje van groentjes met witte wijn

    Dit heb je nodig voor 2 papillotten:

    • ½ courgette
    • 1 rode ui
    • 2 teentjes look
    • Scheut olijfolie
    • Scheutje wijn (50 ml)
    • Scheutje water (50ml)
    • ½ groente bouillon blokje
    • 2 takjesrozemarijn (of 2 tl gedroogde)
    • 2 takjes tijm ( of 2tl gedroogde)
    • 150 gram kerstomaatjes
    • 1 prei
    • Peper en zout

    Aan de slag

    1. Snijd alle groenten fijn en halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook.
    2. Neem 2 velletjes aluminiumfolie per pakketje. Leg een hoopje groenten in het midden. Kruid elk pakketje met peper en zout. Verdeel de kruiden en verdeel het halve bouillonblokje over de twee.
    3. Maak pakketjes door de zijkanten dicht te vouwen. Als je een stevig pakketje hebt, doe de bovenkant dan open en giet daarin een scheutje olijfolie, water en wijn.
    4. Zet de pakketjes ergens op de rand van je barbecuerooster en laat de groenten ongeveer 12 à 15 minuten garen.

    Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

    Aanbevelen via mailSturen via mail

    het gezegd heeft!