4 (on)waarheden over een proper lichaam

vrijdag 22 mei 2020 - 11:12

Is een douche nemen beter dan een bad?

Voor je huid is er niet meteen een verschil, het hangt vooral af van de duur van je douche of bad. Water is namelijk erg agressief voor onze huid, het droogt ze uit. Je elke dag uitgebreid wassen is zeker niet nodig, tenzij je een extreem vuil beroep hebt natuurlijk.

Wanneer je water combineert met zeep, is de impact nog groter. Op onze huid zit een natuurlijk beschermlaagje van vetstoffen, met zeep was je dat laagje letterlijk weg, waardoor je huid gaat uitdrogen en jeuken. Je kiest beter voor olie of zeep zonder échte zeepbestanddelen.

Zit er alcohol in douchegel of shampoo? 

Soms lees je op verpakkingen '0% alcohol.' En effectief, aan sommige shampoo's wordt alcohol toegevoegd voor een fris, prikkelend gevoel. Maar ook alcohol vreet het beschermlaagje weg van je huid, dus je kiest beter voor de shampoo's zonder alcohol.

Is PH-neutrale zeep beter? 

Wanneer je 'PH-neutraal' op een zeepproduct ziet staan, betekent het dat de zuurtegraad van je huid niet zal worden aangetast door de zeep. Je bent op zich beter af met een PH-neutrale zeep, maar het blijft zeep die je huid zal uitdrogen. 

Moet je je intieme delen wassen met speciale zeep?

In de vagina zitten van nature uit goede bacteriën die maken dat de vagina een zekere zuurtegraad behoudt, waardoor er geen slechte bacteriën kunnen groeien. Laat je de bacteriën gewoon hun werk doen, dan hoef je absoluut geen speciale zeep te gebruiken, gewoon wassen met water is voldoende.

Ook mannen hoeven geen speciale zeep te gebruiken, de penis kan perfect met louter water gereinigd worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!