5 tips om je huid te beschermen tegen de zon

maandag 8 juni 2020 - 17:25
Getty Images
Wie zit er nu niet graag in de zon? Toch is het enorm belangrijk om jezelf en je huid goed te beschermen, want de zon heeft heel wat voor- én nadelen. Met deze tips wordt de zon je beste vriend!

Gebruik de juiste crème

Een zonnecrème kan wel eens vervelend aanvoelen. Zoek welke crème voor jou werkt! Voor een droge huid kan een voedende crème van pas komen. Heb je een lichte huid? Dan kies je best een hogere factor.

Smeer voldoende

Of je nu gaat werken, zwemmen of in de zon gaat liggen: gebruik altijd zonnecrème! Natuurlijk moet dat minder vaak op kantoor dan wanneer je buiten bent. Ga je intens fietsen en zweet je je pletter? Dan moet je vaker smeren. Smeer je om de twee uur in als je zwemt of sport.

Kleed je op

Vermijd koste wat kost dat je verbrandt! Draag donkere kleuren, een hoed op je hoofd en een zonnebril met CE-label.

Vervang

Een zonnecrème kan je ongeveer een jaar bewaren. Maar intense hitte zal de kwaliteit van de crème verminderen. Na een jaar is de crème niet waardeloos, maar de beschermende factor op de verpakking kan hij niet meer garanderen. Gebruik je zonnecrème dus sowieso op in de zomer. Zo moet je hem niet bewaren en loop je niet de kans te verbranden omdat hij niet meer beschermt!

Hydrateer

Om helemaal goed voor je huid te zorgen, kan je een aftersun gebruiken. Die zal de huid afkoelen en hydrateren. Veel van die crèmes bevatten ook antioxidanten, wat nog een extra voordeel is!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!