6 dingen die je niet wist over de boot van Gert & James

vrijdag 11 oktober 2019 - 14:00
Onze madam Siska logeerde deze week op de boot van Gert en James. Ze was een van de vaste gasten in 'Gert Late Night' op VIER. Ze vertelt wat je niét ziet op tv.

Elke gast krijgt een eigen badjas

De gasten worden rijkelijk verwend. "Elke gast krijgt een badjas met zijn naam op de rug geprint. En ja, je mag de badjas ook houden, anders had ik wel gevraagd om 'm te houden! In de badkamer stond ook een toiletzakje klaar met allerlei badkamerproducten, pure verwennerij."

"Gert draagt op de boot altijd een soort van sloefkes. Het lijkt trouwens alsof Gert altijd in een badjas rondloopt, maar dat is niet zo! Voor de uitzending doet hij normale kleding aan."

Elke kajuit krijgt een persoonlijke touch

"Mijn slaapkamerdeur was versierd met foto's van mij met Beyoncé, Dave Grohl en Adele, gefotoshopt uiteraard, want hallo, een foto met Beyoncé! Was het maar waar, die bestaat niet écht."

"Iedereen slaapt effectief op de boot. Ook de man van de kokkin Annie logeert op de boot, maar hem zie je nooit in beeld op televisie, maar hij is er dus wel degelijk bij."

Balzaal van een badkamer

"Ik had een balzaal van een kajuit, ik had de grootste van het schip gekregen, yes! Terwijl de anderen een kamer met alleen een douche kregen, had die van mij een douche én een bad. Dat zou je echt niet verwachten op een boot. Je voelt trouwens ook nooit dat je op een boot zit, de boot beweegt helemaal niet."

Personeel à volonté

"De show wordt gemaakt door een van de grootste productieploegen die ik ooit heb gezien, écht straf. Ze werken week om week, zodat iedereen een week heeft om alles te geven en een week om letterlijk wat te bekomen. Fantastisch was ook Kristin, de boothost. Als je glas leeg was, vulde zij het bij wijze van spreken direct bij."

"Er is ook permanent een kapitein aanwezig, zodat bijvoorbeeld in een noodgeval het schip snel kan wegvaren uit de haven."

Gert en James zijn écht goede vrienden

"De vriendschap van Gert en James is niet gespeeld, ze komen écht goed overeen. En ja, James is altijd zo. Zijn enthousiasme en energie die je op tv ziet, verdwijnen niet wanneer de camera's uitgaan." 

Beste ontbijt ooit

"Het ontbijt van Annie is het beste dat ik ooit al heb gegeten, echt zoals in een vijfsterrenhotel. Alle soorten brood die je maar kan bedenken: suikerbrood, rozijnenbrood, gezond donker brood, àlles. Er was ook fruitsla, eitjes, gerookte zalm, alle soorten koffiekoeken. Ik zou alleen al terug gaan naar de boot voor dat ontbijt."

"Gert heeft ook een eigen ontbijtritueel, dat Annie intussen door en door kent. Spek, een spiegeleitje en daar wat gesmolten kaas over. Ter compensatie eet Gert dan wel van die gezonde zadencrackers, gebakken door zijn vrouw, en laat hij het broodbuffet aan zich voorbij gaan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!