Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Aan de slag met portobello's

In de keuken

wo 28 mrt. - 9:16

Parijse champignons, bruine champignons of oesterzwammen, die kennen we en eten we regelmatig. Maar deze keer gaan we aan de slag met portobello champignons.

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens zien liggen: de portobello (of portabella) is een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, met een vlezige structuur en een volle smaak. De lichtbruine hoed van de portobello heeft een diameter van 10 centimeter of meer.

Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar hier. Daar is de portabello populair op de barbecue.

Door zijn forse afmeting is de portabello heel geschikt om te vullen, bijvoorbeeld met kaas of ei. Lekker bijvoorbeeld voor vegetariërs of wanneer je een dagje geen vlees wilt eten. Je kan de grote, vlezige champignon in zijn geheel of in plakjes bakken of grillen. 

Aan de slag!

Maar wat kan je ermee aanvangen? Wij hebben 3 recepten met portobello's voor je opgezocht, met dank aan Jeroen Meus!

Portobelloburgers met paprikamayonaise

 

Bladerdeegtaartjes met champignons en camembert

Kippenvleugels met penne en portobello's

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet