Aan de slag met portobello's

woensdag 28 maart 2018 - 11:16
Parijse champignons, bruine champignons of oesterzwammen, die kennen we en eten we regelmatig. Maar deze keer gaan we aan de slag met portobello champignons.

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens zien liggen: de portobello (of portabella) is een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, met een vlezige structuur en een volle smaak. De lichtbruine hoed van de portobello heeft een diameter van 10 centimeter of meer.

Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar hier. Daar is de portabello populair op de barbecue.

Door zijn forse afmeting is de portabello heel geschikt om te vullen, bijvoorbeeld met kaas of ei. Lekker bijvoorbeeld voor vegetariërs of wanneer je een dagje geen vlees wilt eten. Je kan de grote, vlezige champignon in zijn geheel of in plakjes bakken of grillen. 

Aan de slag!

Maar wat kan je ermee aanvangen? Wij hebben 3 recepten met portobello's voor je opgezocht, met dank aan Jeroen Meus!

Portobelloburgers met paprikamayonaise

 

Bladerdeegtaartjes met champignons en camembert

Kippenvleugels met penne en portobello's

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!