Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Aan de slag met veldsla

vr 9 mrt. - 10:46

Veldsla is het hele jaar door verkrijgbaar, maar vooral in trek in de winter en de lente. Is veldsla gezond? Ja! Deze slasoort is rijk aan vitamine A en C en bevat bovendien weinig calorieën.

Vroeger dacht men dat veldsla een onkruid was omdat het in de winter tussen het graan groeide. Het duurde niet lang voor men besefte dat deze fijne groene blaadjes zeer lekker zijn in een winterse salade. Veldsla kreeg de bijnaam ‘ezelsoor’ omwille van zijn krullende blaadjes.

Veldsla schoonmaken

De pittige smaak van veldsla zit sterk geconcentreerd in het voetje. Snijd het voetje daarom zo kort mogelijk af. Na het wegsnijden komen de blaadjes meteen los van elkaar.

Veldsla afspoelen onder de kraan doe je best niet want dat kan de blaadjes beschadigen. Dompel de blaadjes in ijskoud water, laat ze uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. 

Bewaar veldsla in een vochtige doek of een afsluitbaar bewaardoosje in de koelkast. Dan blijven de blaadjes ongeveer twee dagen goed.

Veldsla klaarmaken als een pro

Van salade en soep tot in stoemp. Met veldsla kan je heel wat kanten op. Hieronder alvast enkele suggesties!

Smakelijk!

Salade van rundscarpaccio met Thaïse dressing

Salade van witloof, veldsla, appel en curry

Slasoep met geraspte parmezaan

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet