Al spelend terug naar de Nineties

dinsdag 5 maart 2019 - 16:06
Klaar om heel even naar de jaren 90 te gaan? Vanessa van het speelgoedmuseum in Mechelen kwam langs bij De Madammen en bracht de "crème de la crème" van de nineties-speelplaats mee.

De Tamagotchi

 

Siska gaf vorige week zo'n "plastic dingetje dat je eten kan geven" mee met Anja en Cathérine. Van Anja's interactieve knuffeldier namen we intussen afscheid, want het dingetje legde helaas al het loodje. De Tamagotchi kreeg z'n naam afgeleid van de Japanse term “Tamago”, wat in het engels “watch” is. Je moet dus voor het (fictieve) diertje zorgen. 

De Furby 

Waar de Tamagotchi tekortschiet in knuffelbaarheid, komt de Furby in the picture. Dit grappige robotspeelgoedje reageert op aanrakingen, kan dansen, praten én met de oren bewegen. Of ze nu eigenlijk schattig zijn (of juist ongelofelijk griezelig?), mag je zelf beslissen! 

 

Polly Pocket

Klein maar fijn! Wie kent ze niet, de Polly Pockets: miniatuur poppenhuisjes in hartvormige of schelpvormige doosjes. De kleine, schattige poppetjes waren in de nineties een schot in de roos. Toen Polly Pocket in '98 werd overgenomen door MATTEL, werden de figuurtjes groter. Deze versie was minder succesvol.

De Teletubbies

"De Teletubbies" verschenen in '97 op het scherm. TV-series en films hebben een grote invloed op speelgoed, en dat was in de jaren '90 niet anders. Een Teletubbie-pop op de verlanglijst was toen dus geen uitzondering!

View-Master

De VR van de Nineties! Of het nu prentjes uit Lourdes zijn of stills uit de laatst verschenen Disney-film: de View-Master maakt van alles iets magisch. 

Flippo's 

Vooral op de speelplaats van de basisschool was de Flippo erg populair. Om de dubbele te ruilen of om echt mee te spelen! 

 

Barbie

Ook de Barbies gingen mee in de hypes van de jaren 90. Een typisch voorbeeld is de Troll Barbie. 

 

Meer over Barbie? Het Speelgoedmuseum van Mechelen opent vanaf 27 juni een grote tentoonstelling ter ere van de 60e verjaardag van Barbie. Life in plastic, it's fantastic!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!