André Hazes zingt rampjaar van zich af: "Ik heb het boetekleed aangetrokken. Als je fouten maakt, moet je op de blaren zitten"

woensdag 16 september 2020 - 10:35
André Hazes Jr. komt na een turbulente periode weer tot rust. En daar heeft zijn nieuwste plaat 'Thuis' mee geholpen. Hij zingt er letterlijk al zijn zorgen van zich af."Als je slechte dingen meemaakt, moet je ook op de blaren zitten", vertelt hij eerlijk aan Cathérine Vandoorne.

Het liefdesleven van André Hazes kwam de voorbije maanden uitgebreid aan bod in de media. Eind vorig jaar gingen hij en z'n partner Monique uit elkaar, en niet lang daarna had hij een romance met presentatrice Bridget Maasland. Maar intussen zijn de brokken gelijmd en hebben André en Monique weer de weg naar elkaar gevonden. Genoeg voer voor een nieuw album, aldus André zelf. "Ik kan alleen maar autobiografische nummers schrijven. Ik had ervoor kunnen kiezen om een jaar geen album te maken en alles uit de weg te gaan. Maar als je dingen meemaakt, ook slechte dus, dan moet je ook op de blaren zitten. Ik heb het boetekleed aangetrokken voor dit album. Ook toen ik de liedjes schreef, dacht ik echt, 'ik ben zo blij dat deze periode achter de rug is'. Ook als je de tracklist bekijkt, is het echt mijn levensloop van anderhalf jaar. Het eindigt gelukkig wel positief."

Als artiest zat André de voorbije maanden veel thuis en dat heeft zijn relatie met Monique wonderwel goed gedaan. "Je hebt veel tijd om met elkaar te praten, want je zit thuis door corona. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen. De afgelopen 6 maanden waren denk ik beter dan de afgelopen 6 jaar."

"Monique heeft alles meegemaakt met mij, van de shit tot het succes"

"Monique is de liefde van mijn leven, honderd procent. Zij heeft alles meegemaakt, van toen ik onderaan de ladder stond tot de weg naar boven, ze heeft de shit en het succes meegemaakt. Daarom weet ik dat dit echt is."

Al heeft hij wel zwaar moeten knokken om Monique voor zich te winnen. "Ik heb haar voor het eerst op Facebook gezien, via een gemeenschappelijke kennis, en ik ben er meteen voor gegaan. Maar als ik haar dan een berichtje stuurde om ergens te gaan uiteten, kreeg ik als antwoord allemaal restaurants met kindermenu's, omdat we zoveel verschillen in leeftijd. Ik heb echt moeten bikkelen! Of wanneer ik zei dat ik haar mooi vond en meteen voor haar zou tekenen, dan kreeg ik een kleurplaat!"

Als ik Monique een berichtje stuurde om ergens te gaan uiteten, kreeg ik als antwoord allemaal restaurants met kindermenu's.

André over de start van zijn relatie met Monique

"Ik hoop dat er nog een kindje komt, maar het gaat niet vanzelf bij ons"

André en Monique hebben samen een zoontje, en hoewel hij nog maar vier is, besefte hij wel dat zijn mama en papa niet meer bij elkaar waren. "Het gekke is dat we dachten dat hij niets doorhad, tot we opnieuw bij elkaar woonden na de breuk. Dan vroeg hij me om mijn schoenen uit te doen, zodat ik niet meer weg kon gaan. Ook als we voorbij het huis rijden waar ik toen alleen woonde, zegt hij 'hier woonde papa, maar wat fijn dat hij nu weer thuis is'. Dus, hij heeft het echt wel gemerkt."

André is dus terug op het juiste spoor, en hij heeft nog een vurige kinderwens. "Ik hoop dat er nog een broertje of zusje komt, maar het gaat bij ons niet vanzelf. Het is altijd een heel traject, en dat is voor een vrouw best zwaar. Dus ik wacht af tot zij het zelf wilt."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!