Andrea Croonenberghs over Yasmine: "Je kan nooit in het diepst van iemand z'n ziel kijken"

dinsdag 25 juni 2019 - 10:21
Andrea Croonenberghs was ten tijde van het overlijden van Yasmine een van haar collega-omroepsters. Ook bij haar sloeg het nieuws van het overlijden van Yasmine in als een bom.

Andrea was een van de artiesten die een nummer heeft gebracht tijdens het muzikaal eerbetoon vorige week in de Roma. Ze bracht er 'Ik hou van jou zonder meer': "het is niet een van haar bekendste nummers, maar ik vind het een prachtig nummer. Het is heel simpel, maar heel treffend, het is een ode aan de liefde."

"Die dag ga ik nooit vergeten"

"Het was een mooie zomerdag zoals vandaag en ik kreeg telefoon met de vraag of ik dringend naar Brussel kon komen om te omroepen, omdat ze Yasmine niet konden vinden. Toen we om half vijf in de studio klaarstonden, kwam de fatale mededeling. Ik ga het nooit vergeten. Ik heb geweigerd om die avond nog een woord uit te brengen. Ik vond dat er absolute radiostilte moest zijn. 

Ik heb geweigerd om die avond nog een woord uit te brengen. Ik vond dat er absolute radiostilte moest zijn. 

Had ze 10 jaar geleden geweten hoe geliefd ze nu nog zou zijn, had ze dan dezelfde beslissing genomen? "Ik denk dat ze toen ook redelijk populair was, ze deed veel, ze kreeg veel kansen. Ze baande vooral heel erg haar eigen weg. Als je ziet welke weg ze muzikaal heeft afgelegd, van dancemuziek tot heel donkere muziek, dat is een immense weg die ze zelf heeft durven af te leggen. Kreeg ze daar genoeg appreciatie voor? Dat durf ik niet te zeggen. Maar ik denk dat het daar weinig mee te maken heeft gehad." 

"Iemand als Yasmine had veel meer om wél voor te leven, dan om te zeggen 'ik stop ermee.' Maar je kan nooit in het diepst van iemand z'n ziel kijken. Dat is tegelijk heel mooi en heel triest. Ik denk altijd, waarom konden de mensen die zelfs zo dicht bij haar stonden haar allerdiepste pijn niet voelen of opvangen? Soms kan je blijkbaar de allerdiepste pijn niet verwoorden gewoon..."

 

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn, 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!