Anja Daems over de nieuwste 'Zeven zussen': "Het is een sprookje dat je mee rond de wereld neemt"

dinsdag 18 februari 2020 - 11:41
Anja Daems kwam dit weekend het huis niet uit, want ze mocht als eerste het nieuwe boek 'Zon' uit 'De zeven zussen'-reeks lezen. Het is de zesde roman uit de bestsellerreeks van de Ierse auteur Lucinda Riley.

"De reeks gaat over 7, eigenlijk 6 geadopteerde meisjes, die als prinsessen opgroeien aan het meer van Genève. Na de dood van hun adoptievader laat hij hen elk een brief na met tips over hun roots. In elk boek gaat een andere zus op zoek naar zichzelf. Elk verhaal heeft iets heel sprookjesachtig. Het fantastische aan de romans is dat ze ook altijd historisch kloppen. Er zit altijd iets in dat waar is los van de fantasie", vertelt Anja enthousiast. 

"Er zit altijd iets in dat waar is los van de fantasie"

"Wat ook zo geweldig is aan de boeken is dat een van de zussen telkens een afstammeling is van een krachtige vrouw die een steentje verlegd heeft bij belangrijke feiten uit de geschiedenis." Zo zijn er bijvoorbeeld verwijzingen naar de Afro-Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks en de Spaanse flamencodanseres Carmen Amaya

"In dit zesde deel gaat Electra op zoek naar haar roots. Ze is een steenrijk, bloedmooi fotomodel en ze blijkt roots te hebben in Kenia. En wat blijkbaar ook echt is gebeurd, is dat de Britse aristocratie in de 19e eeuw naar Kenia ging. Het was daar echt een en al drugs, drank en liefdesperikelen. De personages die in het boek aan bod komen, hebben dus ook écht bestaan. In dit boek gaat het uiteindelijk vooral over de burgerrechten van de zwarte mensen in Amerika."

"Ik vind het echt de moeite om te lezen. Het is geen hoogstaande literatuur, maar het is een sprookje dat je mee rond de hele wereld neemt", besluit Anja.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!