Bart Peeters en Nora Garib over hun nieuwe programma: "De hele Vlaamse muziekwereld komt langs!"

donderdag 5 september 2019 - 11:36
bart
In 'Merci voor de Muziek', het nieuwe programma van Bart Peeters en Nora Garib, worden mensen op muzikale wijze verrast en bedankt. “Van Nicole en Hugo tot Bazart: heel de Vlaamse muziekwereld passeert voor onze camera”, vertelt Bart.

Nora Garib, actrice en zangeres die kan je nog kennen van de zoektocht naar de nieuwe K3, schittert in 'Merci voor de muziek”'naast Bart Peeters. “We gaan mensen verrassen met muziek. We beginnen plots te zingen in het midden van een supermarkt of op een drukke Antwerpse tram. Maar eigenlijk zijn we beide niet echt fans van musical.”

Brainstormen met Bart Peeters

Het programma zit vol zotte ideeën, geen plan was te zot voor de programmamakers. “Tijdens de brainstormsessies had Bart plots gigantisch zotte ideeën. Dingen waarvan je denkt ‘is dat niet wat té veel?’. Maar als je het dan uitvoert is het geniaal”, vertelt Nora.

Mensen raken met Muziek

Iedereen heeft wel een nummer dat voor hem of haar iets speciaal betekent. Bart Peeters: “Vanavond zoomen we in op een koppel met een jongen met het syndroom van Down. Ze gaan niet graag samen eten, want de mensen kijken altijd naar hen. Maar ze hebben een ongelooflijke bewondering voor Laura Tesoro. Dus wie staat daar plots…”

Nora was zelf ook nog vaak verrast. "Ik had verwacht dat we vooral andere mensen zouden verrassen, maar ik ben zelf ook elke keer opnieuw verrast door wat muziek in bepaalde situaties allemaal kan betekenen voor mensen."

Ik ben zelf ook elke keer opnieuw verrast door wat muziek in bepaalde situaties allemaal kan betekenen voor mensen.

Nora Gharib

Van Arno tot Clouseau

Heel wat Vlaamse artiesten komen voorbij in het programma. Bazart, Helmut Lotti, Niels Destadsbader, Arno, Kommil Foo, Clouseau, Dana Winner, Laura Tesoro, de cast van #LikeMe en Nicole en Hugo: het zijn maar enkele voorbeelden van artiesten die Bart en Nora inschakelden.

Koningin Mathilde

“We hebben zelfs een wekelijks item met koningin Mathilde. We begeleiden kinderen naar de koningin. Daar mogen ze trots hun muzikale talenten tonen.”

Merci voor de Muziek, elke donderdag om 20.40 u. op Eén

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!