Bart Peeters schrijft Valentijnslied voor Radio 2

donderdag 17 januari 2019 - 09:37
Binnenkort is het weer Valentijn en naar goede traditie zijn we bij Radio 2 op zoek gegaan naar een mooi liefdeslied. Dit jaar zijn we terecht gekomen bij Bart Peeters. In Studio Toots van de VRT nam hij - samen met een groot koor - 'Kies mij' op.

Bart nam het nummer op met zijn Ideale Mannen en Het Pop Up Koor onder leiding van Hans Primusz. Dat 500-koppige koor zal ook very special guest zijn op de Deluxe-concerten van Bart in De Lotto Arena later dit jaar.

'You're a Lady'

Het nummer is van Peter Skellern, een klassieke componist die overleed in 2017, en begin jaren 70 eventjes een vreemde eend in de bijt was in de popmuziek. 

De oorspronkelijke versie, 'You’re a lady' heeft een culthit-status en was het favoriete nummer van Marcel Peeters, de vader van Bart.

Bart kreeg de toestemming om voor de Nederlandse tekst zijn eigen gang te gang. “Kies Mij” gaat over een koppel dat al lang samen is en terugkijkt: natuurlijk was er fleur, natuurlijk waren er dipjes, maar één ding staat vast : ze willen samen oud worden.

Liefde en politiek

Het nummer is niet strict met Valentijn verbonden, de basisgedachte is dat liefde en politiek gek genoeg hetzelfde uitgangspunt hebben namelijk, inderdaad: “Kies Mij”. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!