Bazart stelt nieuw album 'Onderweg' voor: "Dit is het beste dat we ooit gemaakt hebben"

vrijdag 4 juni 2021 - 13:13
Muziekgroep 'Bazart' brengt hun nieuw album 'Onderweg' uit. Het album is grotendeels ontstaan tijdens de coronaperiode. Mathieu Terryn, Oliver Symons en Simon Nuytten vormden hierdoor maandenlang een werkbubbel en besloten om buiten elkaar niemand anders meer te zien. Een intense periode waar ze alles over kwamen vertellen bij 'De Madammen'. 

"Tijdens de eerste lockdown probeerden we elk van thuis te werken aan onze muziek. Al snel merkten we dat dit geen evidente opdracht was. Zodra er sprake was van bubbels was het een logische keuze om een werkbubbel met ons drie te vormen. We zagen bijna niemand anders meer buiten elkaar, maar het deed zoveel deugd om elke dag aan het album te kunnen werken."

"Het beste album dat we ooit maakten"

"We hebben zeer hard gewerkt om dit album neer te zetten", vertellen de mannen van Bazart. "Het voelt ook aan als het beste album dat we ooit maakten. De 'Bazarsound' is er nog steeds duidelijk in verwerkt, maar de sound is wel geëvolueerd. Zo is het een meer organische plaat geworden met live instrumenten. Ook voor de clip van onze single 'Anders' hebben we een prachtig landschap uitgekozen in Zuid-België. Het plaatje past daar perfect met een podium op het water."

 

Het zal een opluchting zijn om het publiek terug te zien én te voelen, want dat is zo ontzettend lang geleden.

Mathieu Terryn, Bazart

Trouwen én de Lotte Arena

"We kijken positief naar de toekomst zowel op vlak van muziek als privé. Zo ga ik (Mathieu Terryn) trouwen met mijn jeugdliefde. We hebben alles al gepland dus het is aftellen naar een moment dat een groot trouwfeest terug mag doorgaan. Ook Oliver en Simon zijn deel van de trouw. Beiden zijn getuigen en ik reken ook op hun voor live muziek. Live optreden doen we sowieso terug op 19 en 20 november in de Lotto Arena. Naar deze optredens kijken we ontzettend hard uit. Het zal een opluchting zijn om het publiek terug te zien én te voelen want dat is zo ontzettend lang geleden."

Bazart - Anders (live)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!