Buon appetito!

maandag 7 mei 2018 - 10:00
Wie Italië zegt, denkt - niet in het minst - aan eten. Spaghetti (en tientallen andere pasta's), pizza, ossobucco, tiramisu...

Ook Jeroen Meus houdt wel van Italiaanse kost en dus heeft hij zich in de loop der jaren al verschillende keren gewaagd aan een Italiaans gerecht.

Wij snorden er een paar op: van hapje, langs voorgerecht en hoofdgerecht, tot dessert. 

Smakelijk!

TIP: klik op de foto om naar het recept te gaan.

Panzanella

Panzella is ontstaan in de volkskeuken van Toscane en Umbrië en is een ideale bereiding om je oud brood in te verwerken. Als je de ansjovis weglaat en vervangt door bijvoorbeeld blokjes mozzarella, kan je het evengoed zien als een vegetarische salade. Maak de panzanella een uurtje of twee op voorhand: zo komen de smaken nog meer tot hun recht.

Vitello tonnato

Wellicht de meest verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken is ‘Vitello tonnato’. Wie het bedacht heeft om kalfsvlees met tonijn te combineren, is een raadsel. Maar, het is een sublieme ‘primo piatto’!

Pasta met aubergines en Italiaanse pikante salami

Penne met aubergine en Italiaanse salami. Eenvoudig, snel klaar en vooral superlekker. Wat moet een mens meer hebben?

Tagliata met een tomatenslaatje

Dit vleesgerecht heeft niks te maken met de bekende lintpasta, de tagliatelle. Integendeel: hier komt geen pasta aan te pas, want een ‘taglio di carne’ is niet meer of niet minder dan een lap smakelijk vlees.

Een ‘tagliata’ bestaat uit sneetjes kortgebakken rundvlees, geserveerd op sla, afgewerkt met schilfers echte Parmezaanse kaas. Een simpele tomatensla past daar prima bij.

Panna cotta van yoghurt met verse ananas en amandel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk "gekookte room" betekent. Jeroen maakt er een lichtere versie van op basis van frisse yoghurt. In combinatie met amandelen en een verse ananassalade bekom je een smakelijk dessertje.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!