Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Cathérine & Claudia maken mosselen klaar

vr 9 mei - 8:15

10 en 11 mei staat Middelkerke helemaal in het teken van gastronomie. Als voorbereiding maakt Claudia mosselen klaar!
Claudia Allemeersch gaat voor mosselen

Naar aanleiding van

TASTOE op 10 en 11 mei in Middelkerke, ging Cathérine bij Claudia Allemeersch alvast voorproeven...

"Mosselen met friet, maar dan anders!"

  • Spoel de mosselschelpen met wat zout in het water, zo spuwen de mossels al het zand uit
  • Zet een grote kookpot op het vuur en voeg olijfolie toe
  • Kleine stukjes selder, ajuinringen en een teentje look gaan ook mee in de kookpot
  • Stoof het aan met tijm
  • De mosselen mogen er bij
  • Nu afblussen met witte wijn en een scheutje cognac er bij om het nivea u van een bouillabaise te bereiken
  • Een beetje tomatenpuree om het wat Zuiderser te maken
  • Een geheime tip van Claudia is 'Spigol', een spaanse variant van ons saffraan
  • Zet het deksel op de pot en goed opschudden
  • Een tweetal minuten op een zeer hoog vuur koken tot de schelpen opengaan
  • Giet het sap dat de saus wordt in een kom
  • Giet er wat room bij voor een meer gebonden saus

  • Als afwerking wat rauwe selder toevoegen en vers limoensap om het gerecht op te liften
  • Nadien de zeste van de limoen toevoegen
  • Bak wat kleine aardappeltjes in de schil in arachideolie met een takje tijm
  • Haal de mosseltjes uit de schelp en meng ze met de saus, zodat ze niet uitdrogen
  • Garneer met wat kroepoek
  • En ziezo, je hebt een heerlijk gerecht, dat zeker op een halfuurtje klaar is!

    Sommelier Kenzo Lauwereins raadt ons aan er een ‘Muscadet sur lie’ bij te drinken.

    “Deze witte wijn gaat mee met het aroma van Claudia’s gerecht. De smaak van de Noordzee komt helemaal tot zijn recht met deze verfrissende witte wijn uit de Loire.”

    Op zaterdag 10 en zondag 11 mei kan jong en oud zich culinair laten verwennen tijdens de 1ste editie van het nieuwe gastronomisch weekend ‘Tastoe’ in Westende-Bad.

    In het ‘Tastoe’ tentendorp op de Koning Ridderdijk schotelen heel wat lokale restaurants en traiteurszaken je gerechtjes voor die je zullen doen watertanden.

    Meer zoals dit...

    Blijf op de hoogte

    Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

    Volg ons op
    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Jobs

    Privacy

    Gebruiksvoorwaarden

    Heb je een vraag?

    Contact

    Wedstrijdreglement

    Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet