de madammen
Cathérine & Claudia maken mosselen klaar
vr 9 mei - 8:15
Naar aanleiding van
"Mosselen met friet, maar dan anders!"
- Spoel de mosselschelpen met wat zout in het water, zo spuwen de mossels al het zand uit
- Zet een grote kookpot op het vuur en voeg olijfolie toe
- Kleine stukjes selder, ajuinringen en een teentje look gaan ook mee in de kookpot
- Stoof het aan met tijm
- De mosselen mogen er bij
- Nu afblussen met witte wijn en een scheutje cognac er bij om het nivea u van een bouillabaise te bereiken
- Een beetje tomatenpuree om het wat Zuiderser te maken
- Een geheime tip van Claudia is 'Spigol', een spaanse variant van ons saffraan
- Zet het deksel op de pot en goed opschudden
- Een tweetal minuten op een zeer hoog vuur koken tot de schelpen opengaan
- Giet het sap dat de saus wordt in een kom
- Giet er wat room bij voor een meer gebonden saus
En ziezo, je hebt een heerlijk gerecht, dat zeker op een halfuurtje klaar is!
Sommelier Kenzo Lauwereins raadt ons aan er een ‘Muscadet sur lie’ bij te drinken.
“Deze witte wijn gaat mee met het aroma van Claudia’s gerecht. De smaak van de Noordzee komt helemaal tot zijn recht met deze verfrissende witte wijn uit de Loire.”
Op zaterdag 10 en zondag 11 mei kan jong en oud zich culinair laten verwennen tijdens de 1ste editie van het nieuwe gastronomisch weekend ‘Tastoe’ in Westende-Bad.
In het ‘Tastoe’ tentendorp op de Koning Ridderdijk schotelen heel wat lokale restaurants en traiteurszaken je gerechtjes voor die je zullen doen watertanden.