Cathérine in New York: de wereldkeuken binnen handbereik!

donderdag 21 maart 2019 - 10:11
Cathérine is op droomreis met vijf luisteraars in New York. Ze pent in haar dagboek al haar belevenissen neer.

In New York kan je lekker eten

Klopt ! Op elke hoek van de straat kan je in een restaurantje binnengaan voor een lekkere kop koffie of een snelle hap. Wil je in New York hip en trendy zijn, dan drink je je koffie onderweg. Vreselijke gewoonte want je morst gegarandeerd met die grote drinktuit van je beker koffie op je kleren. Maar dit gezegd zijnde: vind je een koffie die je kan opdrinken in één of andere bar, dan ben je meestal gezegend met een lekkere koffie.

Op elke hoek van de straat vind je hier bagels. Typisch voor New York. Wat geweldig ‘out’ is, zijn de foodtrucks: je bent niet zeker van de voedselveiligheid, want ze worden door de voedselinspectie niet gecontroleerd. Wil je dus een leuke salmonella opdoen: ga dan helemaal loos aan een foodtruck.

Wat wél hip en trendy is in New York, zijn de foodmarkets. Overal duiken ze op en je kan er heerlijk eten: Japans, Koreaans? Pizza? Falafel  of sushi? Geen probleem. De wereldkeuken ligt er aan je voeten. Wij aten er een heerlijke lobster sandwich, een toast met kreeft en salade en een lichte citroenmayonaise, zeg maar … Wat een heerlijkheid.

‘Zoet is goed’ zeggen ze in New York. Zoet bij het ontbijt, het voorgerecht en dessert… Het kan hier allemaal, dankzij de toevoeging van peanutbutter, maple-siroop en vooral veel suiker… Anderzijds, proef vooral de matchataart… Taart van een Japanse groene thee… heerlijk (en volgens de Amerikanen heel gezond, want niet té zoet)

Voor de rest staat eten in New York vaak gelijk aan veel… Heel veel.

Amerikanen zijn oppervlakkige mensen

Oh my god, wat een cliché! We bezochten vandaag het memorial voor 9-11: op de plaats waar de Twin Towers vroeger stonden. De plek is ondertussen omgevormd tot een prachtige herdenkingsplaats. Een plaats waar mensen met hun verdriet terecht kunnen. Het hakte er bij me in: zelden zo’n eerbetoon gezien aan mensen die slachtoffer waren van zo’n onzinnige daad van terreur. Zelden zo’n weerbaarheid gezien van de Amerikanen.

Er staat ondertussen een nieuw WTC, er staat een prachtig gebouw van de Spaanse architect Calatrava en … de slachtoffers zélf krijgen een witte roos op hun verjaardag. Zelfs 18 jaar later… De Amerikanen zullen hen nooit meer vergeten en komen sterker dan ooit uit deze onzinnige daad moord en vernieling, Een beetje zoals de Fenix verrijst uit zijn as.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!