de madammen
Cathérine op bezoek bij Wycam's: "De borstbollen smaken net zoals ik ze herinner uit mijn kindertijd"
wo 4 mrt. - 10:53
"Als er één constante in mijn jeugd was", vertelt Cathérine Vandoorne bij De Madammen, "dan was het wel een pot borstbollen in de kast. Ik herinner ze me als harde snoepjes met een gekke naam, die net in de mond van een 7-jarige pasten. Je kon er niet op bijten, want dan was je minstens één tand kwijt. Ze moesten in je mond smelten. Daar was je minstens een halfuur zoet mee, letterlijk en figuurlijk."
Geheim recept
De productie van Wycam's borstbollen verhuisde van Noord-Antwerpen naar Sint-Niklaas. En dat was geen evidentie! Joris Thijs (confiserie Thijs) is verantwoordelijk voor de verhuis en productie. Cathérine ging bij hem op bezoek. Het werd een exclusieve rondleiding, want het recept voor de borstbollen is een goed bewaard geheim. Het gaat al 74 jaar mee!