Cathérine Vandoorne: "Geef een boom als geboortecadeau! Je ziet de boom echt meegroeien met je kind, da's fantastisch"

woensdag 5 mei 2021 - 09:36
Cathérine Vandoorne heeft een bijzonder plekje in haar tuin, een boom om precies te zijn! Ze vertelde er alles over op onze Radio 2 Tuindag uit ons kot!

"Ik heb een toverhazelaar in mijn tuin staan. Het is een van de mooiste bomen in mijn tuin, en eentje die al bloeit in januari. Ik heb ‘m gekregen van tuinspecialist Ivo Pauwels. Toen ik bevallen ben van mijn dochter Ella Noor heb ik ‘m gekregen als cadeau. Met de boodschap, als je dochter verjaart zal die boom altijd in bloei staan. En al 8 jaar staat die boom effectief in bloei!", vertelt Cathérine.

"Elk jaar komt er een obligate foto van mijn dochter en de boom"

"Ik vind het echt een fantastisch iets, een boom bij de geboorte krijgen. Je ziet de boom echt meegroeien met je kind. En dus elk jaar op 18 januari komt er een obligate foto van mijn dochter en de boom. Het is echt een boom die mij heel dierbaar is, ook Ella-Noor noemt het haar boom."

"De toverhazelaar is een van de vroegste bloeiers"

Maar Cathérine weet ook iets over de boom zelf intussen. "Het is een van de vroegste bloeiers, met bloemetjes die gaan van rood tot oranje. Oorspronkelijk zou hij vooral voorkomen in Noord-Amerika en in Canada. Hij kan goed tegen de vorst, dus de bloemetjes gaan niet kapot wanneer het vriest. De boom zou ook een medicinale werking hebben! In het Arboretum van Kalmthout hebben ze trouwens de grootste verzameling van Europa. Dus dat is zeker een tip om eens te bezoeken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!