Clouseau over hun nieuwe plaat: "Het gaat over de liefde, de goede én de slechte kanten ervan"

vrijdag 8 november 2019 - 10:44
Op Zomerhit opende Clouseau nog de show met nieuwe single 'Tijdmachine', vandaag komt hun nieuwe album 'Tweesprong' uit. Ze kwamen het met grote trots bij De Madammen voorstellen.

De nieuwe plaat is nog maar één dag oud en heeft nu al goud. Toch gaan Koen en Kris er niet vanuit dat alles meteen een succes wordt. "Het blijft bijzonder. Het wordt hoe langer hoe minder voor de hand liggend zelfs, we mogen het ook nooit vanzelfsprekend gaan vinden", zeggen ze daarover.

Het nieuwe album klinkt wat ruiger dan de laatste plaat. "We hebben alle luchtigheid, in de melodietjes en zeker in de tekst vermeden. Het mag ergens over gaan, er mag wat diepgang zijn. Het gros van de plaat gaat over de liefde, en dan de twee kanten van de liefde. De liefde waardoor je een meter boven de grond zweeft de hele dag, maar er zijn ook liedjes die gaan over de minder mooie kant van de liefde. De momenten wanneer je er wakker van ligt, of wanneer je hart in duizend stukken ligt", legt Kris uit.

"Ik snap niks van Instagram"

Met de lancering van de nieuwe plaat maakte Clouseau meteen werk van hun Instagram-account. "Ik snap er eerlijk gezegd niet zo veel van", geeft Koen eerlijk toe. "In vergelijking met vroeger zijn er nu minder mogelijkheden om promo te doen, in de tijd van 'Anne' deden we misschien 15 of 20 televisieoptredens. Tegenwoordig is dat veel minder. Sociale media geven je een pak mogelijkheden. Ik vind ze eerlijk gezegd soms ook heel shit, maar de mogelijkheden die je erdoor krijgt, zijn wel mooi."

De nieuwe single 'Tweesprong'

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!