Dag van de Landbouw: Julie Houtman mag om 6 uur opstaan om strobalen te stapelen

dinsdag 15 september 2020 - 12:00
Tijdens 'De Dag van de Landbouw' worden een aantal Bekende Vlamingen door landbouwers uitgedaagd. Bij De Madammen vernam blogster Julie Houtman welke uitdaging ze dit weekend van de familie Theunis-Rigot van het gelijknamige veevleesbedrijf in Glabbeek mag verwachten.

Moeder Katrien Rigot runt speelboerderij 'Ravot' en dochter Ines zorgt er voor de dieren. Is de boerenstiel met de paplepel ingegeven, Ines? "Ik heb altijd interesse gehad voor de landbouw en ik ben opgegroeid op het landbouwbedrijf van mijn vader, die overleden is. Het was sowieso een must om het bedrijf verder te zetten en te zorgen voor de dieren. Ik heb ontdekt dat het leuk is om voor de 200 koeien te zorgen en wil het verder doen. Mijn mama Katrien is altijd kleuterjuf geweest en wou eens iets anders doen. Zij beheert de kinderboerderij met geiten, schapen, paarden, varkens, konijnen en cavia's."

Om 6 uur strobalen stapelen

Julie Houtman zal vroeg moeten opstaan met haar boerenbubbel! "Gemiddeld zijn we om 6 uur al wakker en dan beginnen we met het voederen van de koeien en de kalveren en een aantal dagdagelijkse taken." Wat wordt de uitdaging voor Julie?" Het is geen moeilijke opdracht. Julie mag strobalen stapelen. Ze kan daarbij rekenen op een verreiker, een landbouwmachine die haar zal helpen met het stapelen van de strobalen. Als het werk gedaan is, steken we de barbecue aan en kan Julie genieten van het vlees van ons eigen bedrijf", besluit Ines. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!