Dag van de ondernemer: 24-jarige Liese baat eigen kippenkraam uit

vrijdag 20 november 2020 - 12:52
Juliette Poulette
Een hele week lang zetten we samen met UNIZO ondernemer in de bloemetjes. Want vandaag, vrijdag 20 november, is het 'Dag van de Ondernemer'. In 2020 willen we hen ook met Radio 2 een hart onder de riem steken, of eerder: een stevige duw in de rug. Want dat verdienen ze nu meer dan ooit. Liese Monisse baat op 24-jarige leeftijd een eigen kippenkraam uit.

"Het is eigenlijk zo dat mijn mama eerst een kippenkraampje had. Ik ben daar mee in gestapt en zij heeft dan een ander kraam overgenomen. Nu heb ik dus mijn eigen kraam dat ik volledig overnam. Het is allemaal heel snel moeten gaan, ik heb dan ook mijn rijbewijs van de vrachtwagen moeten gaan halen. Dan heb ik geleerd hoe je de kippen moet bakken. Ik ben er een beetje ingerold toen ik 21 jaar oud was (lacht). Maar nu doe ik het al drie jaar en dat begint te lukken", vertelt Liese. 

Samenwerken met familie 

"Mijn mama heeft vijf jaar geleden een carrièreswitch gemaakt. Ze zat in de kledingsector, was vaak op de baan. En had toen twee jonge kinderen. Wij vroegen haar altijd: wat gaan we nu weer eten 's avonds? We hebben honger (lacht). En dan is ze daarop verder beginnen denken. Samenwerken heeft ons enerzijds heel dicht bij elkaar gebracht, we zijn natuurlijk ook familie. Maar dat zorgt er ook voor dat je geen blad voor de mond neemt en dingen snel worden uitgesproken op verkeerde manieren. Maar in grote mate, loopt dat gesmeerd!"

Toekomst 

Liese is 24 jaar oud, maar werd ondernemer op 21-jarige leeftijd. "Het is een stevig leven. We staan vroeg op en doen lange dagen. We werken natuurlijk voor onszelf. En je werkt aan iets waarvan je weet, dit gaat nog heel mooi worden. Wat het nu ook al is. Ik wil nog kijken wat de toekomst brengt, er zijn volgens mij nog veel mogelijkheden." 

Wens jij ondernemer Liese te steunen? Dan kan je terecht op hun Facebook-pagina voor meer informatie! 

Wil jij het volledige gesprek herbeluisteren? 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!