Dag van de Ondernemer: weddingplanners Sanya en Lotte denken niet aan stoppen ondanks corona

donderdag 19 november 2020 - 15:23
Photo by Alasdair Elmes on Unsplash
Elk jaar zetten UNIZO en partners alle ondernemers in de bloemetjes tijdens de 'Dag van de Ondernemer', dit jaar op vrijdag 20 november. In 2020 willen we hen ook met Radio 2 een hart onder de riem steken, of eerder: een stevige duw in de rug. Want dat verdienen ze nu meer dan ooit. Weddingplanners Sanya en Lotte vertellen over de impact van corona op hun werk.

“Het was het afgelopen jaar wat moeilijker dan anders om onze job uit te voeren", vertellen Sanya en Lotte van SALON Weddings. "Maar dat betekent niet dat we niets hebben gedaan. We zijn op zoek gegaan naar alternatieven. We zijn met een podcast begonnen over trouwen en alles wat daarbij komt kijken. We hebben ook romantische diners voor koppels in elkaar gestoken. We waren het stilzitten en thuis zijn echt beu na die eerste lockdown. We zijn dan ook met een opleiding gestart om onze kennis en ervaring door te geven aan iedereen die ook weddingplanner of -stylist wilt worden. Dat heeft ons jaar nog goed gemaakt.”

Er stonden dit jaar ongeveer 25 bruiloften op de planning. Daar zijn er drie van kunnen doorgaan. Maar er zijn er ook twee last-minute bijgekomen. Dus ik denk dat we er dit jaar vijf zullen doen. In het begin zorgde dat voor de nodige stress als zelfstandige. Die eerste lockdown heeft er echt wel ingehakt. Maar ondanks alles denken we niet aan stoppen met onze onderneming. We krijgen zo veel terug van onze koppels. Het vertrouwen dat we van hen krijgen is echt onze drijfveer om door te blijven gaan."

Herbekijk hier het gesprek met Sanya en Lotte in De Madammen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!