Davina (24) na mastectomie van beide borsten: "Toen ik zag wat de kanker met mijn mama deed, dacht ik: niet met mij"

vrijdag 18 oktober 2019 - 11:52
Davina Simons besloot om op haar 22ste haar beide borsten te laten amputeren, omdat ze draagster was van het borstkankergen. Ze had meer dan 85% kans om borstkanker te krijgen. Intussen is haar borstreconstructie achter de rug en vertelde ze bij 'De Madammen' hoe het nu met haar gaat.

"Mijn mama heeft twee keer agressieve borstkanker gehad. Ik heb het hele proces heel intens en van heel dichtbij meegemaakt en gezien wat het doet met een mens. Ik heb dan onmiddellijk beslist, niet met mij."

Davina besloot een mastectomie te laten uitvoeren, gevolgd door een reconstructie van haar twee borsten. "Mijn reconstructie is klaar na zes operaties op twee jaar tijd. Ik heb terug tepels, dus ik ben helemaal afgewerkt. Het ziet er echt mooi uit, ik ben heel tevreden! Mijn lichaam heeft natuurlijk heel wat doorgemaakt, de confrontatie was met momenten ook heel hard. Maar ik ben nu echt heel blij."

"Ik voelde mij eerst heel erg alleen"

Davina vertelt heel openhartig over wat ze heeft meegemaakt en dat doet ze heel bewust. "Ik wil mijn verhaal graag delen, omdat ik vind dat er een gebrek aan informatie is. Toen ik ermee geconfronteerd werd, voelde ik mij heel erg alleen. Ik kende geen enkele andere vrouw van mijn eigen leeftijd in dezelfde situatie. Dus, ik hoop door mijn verhaal te vertellen dat ik er anderen mee kan helpen. Ik ben met een blog gestart,en dat heeft enorme proporties aangenomen die ik nooit had verwacht. Ik krijg vandaag nog altijd veel berichten van jonge vrouwen die mij bedanken voor de steun die ik hen heb gegeven. Dat is gewoon superfijn om te kunnen doen."

Bekijk het gesprek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!